27. maj, 2024

Dansk Kvindesamfund afviser danske kvinders udsagn om seksuelle krænkelser

Ifølge ny meningsmåling mener 55% af de danske kvinder, at herboende nordafrikanske og mellemøstlige mænd har svært ved at respektere kvinders grænser. Dansk Kvindesamfund mener ikke, at undersøgelsen viser, hvordan det reelt forholder sig.
Ifølge ny meningsmåling mener 55% af de danske kvinder, at herboende nordafrikanske og mellemøstlige mænd har svært ved at respektere kvinders seksuelle grænser. Dansk Kvindesamfunds forkvinde, Lisa Holmfjord (tv.), mener ikke, at undersøgelsen viser, hvordan det reelt forholder sig.

»Undersøgelsen viser folkestemningen«, siger forkvinde i Dansk Kvindesamfund, Lisa Holmfjord, om ny meningsmåling, der viser, at 55% af de danske kvinder mener, at herboende mænd fra Nordafrika og Mellemøsten har problemer med at respektere kvinders seksuelle grænser.

En meningsmåling foretaget af Wilke for Jyllands-Posten viser, at mænd fra Nordafrika og Mellemøsten ifølge danske kvinder langt oftere har problemer med at respektere kvinders seksuelle grænser end danske mænd.

Kvinderne blev i meningsmålingen spurgt om mænds evner til at respektere kvinders grænser i forhold til seksuelle tilråb, sexchikane, seksuelle tilnærmelser og seksuelle overgreb. Og svarene afslører en markant forskel:

19% af de danske kvinder mener, at danske mænd har et problem med at respektere kvinders seksuelle grænser.

55% af de danske kvinder mener, at herboende mænd fra Nordafrika og Mellemøsten har et problem med at respektere kvinders seksuelle grænser.

Det fortæller Jyllands-Posten.

Dansk Kvindesamfund afviser

Mens sociolog Mehmet Ümit Necef fra Syddansk Universitet siger til Jyllands-Posten, at undersøgelsen peger på et kulturelt problem, afviser Dansk Kvindesamfunds forkvinde, Lisa Holmfjord, at de danske kvinders svar afspejler virkeligheden.

– Undersøgelsen viser folkestemningen, men ikke, hvordan det reelt forholder sig. Det er ikke min opfattelse, at mænd generelt begår seksuelle krænkelser, men det er min erfaring, at nogle mænd gør. Og disse mænd findes i mange forskellige farvenuancer, siger hun til avisen.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview