23. maj, 2024

Derfor klagede Alexander over KVINFO’s Pigefestival

Mand ved strand
»Det kan da ikke passe at der skal bruges skattekroner for at støtte segregering«, mener Alexander, der står bag omtalt klage til ligebehandlingsnævnet.
»Det ligger jo folk frit for at klage, men nøj, hvor bliver man træt…..«, skrev ligestillingsminister Ellen Trane Nørby tidligere i dag på Facebook om den klage, en mand har sendt til ligebehandlingsnævnet over en Pigefestival uden adgang for drenge og mænd, som det statsstøttede ligestillingscenter KVINFO er medarrangør af. Læs hele ministerens opslag her.
Reklamen for den omtalte Pigefestival. Billede fra Kvinfo.dk
Reklamen for den omtalte Pigefestival. Billede fra Kvinfo.dk
Men hvorfor klagede manden? Det har jeg forsøgt at finde ud af ved at stille ham en række spørgsmål om sagen. Jeg kender til hans fulde navn, men efter eget ønske omtales han kun ved sit fornavn, Alexander. Alexander er 25 og indsendte sin klage over arrangementet i slutningen af august.

Derfor klagede Alexander over KVINFO’s Pigefestival

KVINFO er på lørdag den 26. september medarrangør af en Pigefestival for piger i alderen 14 til 24 år. Det har du klaget over til ligebehandlingsnævnet. Hvad er grunden til, at du har indsendt en klage over festivalen?

»Jeg så deres plakat og tænkte det kan da ikke være rigtigt. Og jeg vidste at Kvinfo er en statsstøttet organisation, og tænkte at det kan da ikke passe at der skal bruges skattekroner for at støtte segregering«.

Ligestillingsminister Ellen Trane Nørby skriver i dag på Facebook, at hun »bliver træt« på grund af din klage. Kan du forstå, hvis nogen synes, du går i meget små sko, når du klager over en festival, som har til hensigt at gøre »demokrati og ligestilling levende og nærværende for etniske danske piger og minoritetspiger i alderen 14-24 år.«, og hvis mål er »empowerment af unge piger, med fokus på at styrke deres selvbestemmelse«?

»Jeg forstår godt at folk synes jeg går i små sko. Men jeg synes dog at det er enhver borgers pligt at “råbe” op, hvis man opdager en situation hvor man tror der kan forgå noget “snavs”«.

Ville du også have klaget, hvis KVINFO havde været medarrangør af en tilsvarende Drengefestival?

»Ja det ville jeg«.

Der er en generel diskussion om, at ligebehandlingsnævnet måske bliver brugt “for meget”, fx til sager om frisørpriser. Nu klager du så over en Pigefestival. Synes du, at ligebehandlingsnævnet er en vigtig instans?

»Jeg synes det er god instans at have. Hvis der er nogen tvivl om der bliver forskelsbehandlet, synes jeg det er godt at der er professionelle der kan tage sig af sagen. Angående hvilke sager nævnet vælger at tage sig af, har jeg ikke rigtig nogen mening om«.

Hvad tror du, ligebehandlingsnævnets afgørelse bliver?

»Jeg ved det ikke, men jeg regner med at deres afgørelse er den korrekte«.

Ligebehandlingsnævnet har fortsat ikke behandlet klagen, og det er uvist, om nævnets afgørelse når at komme inden festivalens planlagte afholdelse på lørdag den 26. september.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview