13. juni, 2024

Det halter gevaldigt med vælgererklæringerne for Feministisk Initiativ Danmark

Feministisk Initiativ Danmark har indtil nu indsamlet 480 vælgererklæringer. Partiet skal op på ca. 20.000 inden næste valg for at kunne stille op. Billede: Screenshot, indslag, TV 2 Lorry.

Nye partier skal indsamle ca. 20.000 vælgererklæringer for at kunne stille op til Folketinget. Feministisk Initiativ Danmark er foreløbig oppe på 480.

Nye partier skal indsamle omkring 20.000 vælgererklæringer for at blive opstillingsberettigede ved et kommende folketingsvalg.

Helt præcist er tallet 1/175 af af samtlige gyldige stemmer ved sidste folketingsvalg.

For Feministisk Initiativ Danmark betyder det, at der er meget lang vej, før partiet kan gøre sig forhåbninger om at få valgt kandidater ind i Folketinget.

Trods ihærdig indsats er det nemlig indtil videre kun lykkedes partiet at indsamle 480 vælgererklæringer.

Optimisme hos Feministisk Initiativ Danmark

Det lave antal indsamlede vælgererklæringer står i skarp kontrast til den succes, Feministisk Initiativ har i Sverige, hvor partiet opstod.

Her er Feministisk Initiativ opstillingsberettiget og ligger ifølge en nylig meningsmåling til 1,8 procent af stemmerne.

Det lave antal indsamlede vælgererklæringer skræmmer dog ikke Feministisk Initiativ Danmark.

Det meddeler talsperson hos Feministisk Initiativ Danmark Muneeza Rosendahl i et skriftligt svar til Reelligestilling.dk.

Hvorfor er det indtil nu kun lykkedes jer at indsamle 480 vælgererklæringer?

– Der er desværre gået rigtig mange vælgererklæringer tabt, som vi formoder må være pga., at folk ikke får bekræftet deres link i tide, da vi har modtaget ca. 1.500 tilkendegivelser, hvoraf der pt. ligger 500 erklæringer og venter på at blive bekræftede, skriver Muneeza Rosendahl.

Tror I, I når at indsamle de ca. 20.000 vælgererklæringer, som er nødvendige for at kunne stille op, inden det næste valg til Folketinget?

– Vi må erkende, at vi ikke når langt nok ud, men vi kæmper videre og tror på, at vi når det inden det kommende valg, lyder det fra partiets talsperson.

Fire partier har indsamlet flere vælgererklæringer

Feministisk Initiativ Danmark er lige nu nummer fem på listen over partier, der er i gang med at indsamle vælgererklæringer frem mod næste folketingsvalg.

De fire øverste er Nationalpartiet med 1.413 vælgererklæringer, Jorden Frihed Kundskab med 1.216, De Progressive med 997 og Initiativet med 908.

Hele listen over indsamlede vælgererklæringer kan ses på økonomi- og indenrigsministeriets hjemmeside.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview