14. juni, 2024

»Det overrasker mig, at kvinderne hyppigere udøver vold«

Ligestillingsminister Karen Ellemann (V) er overrasket over resultaterne i ny rapport, som viser, at kvinder oftere end mænd griber til vold i parforhold. Billede: Ft.dk, fotograf: Steen Brogaard.

Ny rapport fra Ligestillingsministeriet fastslår, at kvinder oftere end mænd griber til vold i parforhold. Resultatet kommer bag på ligestillingsministeren.

Opdateret 17/1/2018, 8:52.

Kvinder udøver oftere vold mod deres partner, end mænd gør. Det viser en ny rapport fra Ligestillingsministeriet, som offentliggøres onsdag.

To forskere fra Syddansk Universitet står bag rapporten, som gennemgår 200 studier fra ligestillede, vestlige lande.

Kvinders vold overrasker ministeren

Rapportens resultater kommer bag på ligestillingsminister Karen Ellemann.

– Det overrasker mig, at rapporten viser, at den mest udbredte form for vold i parforhold er indbyrdes vold, og at kvinderne hyppigere udøver vold, siger hun til Berlingske.

– Men det er vigtigt, at rapporten også slår fast, at kvinder udsættes for alvorligere vold og tager størst skade, tilføjer Karen Ellemann.

Om perspektiverne for det fremtidige arbejde mod vold i nære relationer understreger ligestillingsministeren, at det er nødvendigt at se på begge køns anvendelse af vold.

– Jeg er fortsat meget optaget af mænds vold mod kvinder, men vi skal ikke være blinde for kvinders vold mod mænd. Vi må tale åbent om det, så vi kan skabe gode og trygge liv for alle, siger Karen Ellemann.

Den i artiklen omtalte rapport, ‘Undersøgelse af indbyrdes vold’, er nu blevet offentliggjort. Den kan hentes på Ligestillingsministeriets hjemmeside eller direkte ved at klikke her.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview