»Det overrasker mig, at kvinderne hyppigere udøver vold«

Ligestillingsminister Karen Ellemann (V) er overrasket over resultaterne i ny rapport, som viser, at kvinder oftere end mænd griber til vold i parforhold. Billede: Ft.dk, fotograf: Steen Brogaard.

Ny rapport fra Ligestillingsministeriet fastslår, at kvinder oftere end mænd griber til vold i parforhold. Resultatet kommer bag på ligestillingsministeren.

Opdateret 17/1/2018, 8:52.

Kvinder udøver oftere vold mod deres partner, end mænd gør. Det viser en ny rapport fra Ligestillingsministeriet, som offentliggøres onsdag.

To forskere fra Syddansk Universitet står bag rapporten, som gennemgår 200 studier fra ligestillede, vestlige lande.

Kvinders vold overrasker ministeren

Rapportens resultater kommer bag på ligestillingsminister Karen Ellemann.

– Det overrasker mig, at rapporten viser, at den mest udbredte form for vold i parforhold er indbyrdes vold, og at kvinderne hyppigere udøver vold, siger hun til Berlingske.

– Men det er vigtigt, at rapporten også slår fast, at kvinder udsættes for alvorligere vold og tager størst skade, tilføjer Karen Ellemann.

Om perspektiverne for det fremtidige arbejde mod vold i nære relationer understreger ligestillingsministeren, at det er nødvendigt at se på begge køns anvendelse af vold.

– Jeg er fortsat meget optaget af mænds vold mod kvinder, men vi skal ikke være blinde for kvinders vold mod mænd. Vi må tale åbent om det, så vi kan skabe gode og trygge liv for alle, siger Karen Ellemann.

Den i artiklen omtalte rapport, ‘Undersøgelse af indbyrdes vold’, er nu blevet offentliggjort. Den kan hentes på Ligestillingsministeriets hjemmeside eller direkte ved at klikke her.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

One thought on “»Det overrasker mig, at kvinderne hyppigere udøver vold«

  • 17. januar 2018 kl. 20:35
    Permalink

    Og så er der også psykisk vold …
    Jeg sov på lofter og i kældre, turde ikke kommer hjem for føje år siden –

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *