16. juli, 2024

Disse politikere skal du holde dig fra, hvis du er modstander af omskæring af raske drenge

Ingen af disse otte politikere går ind for en aldersgrænse på 18 år for omskæring af raske drenge. Billede: Valgfotos/Intact Denmark på Facebook.

København: Otte ud af ni politikere ved vælgermøde afviste aldergrænse på 18 år for omskæring af raske drenge. Blandt dem overborgmester Frank Jensen.

Ved et vælgermøde afholdt i Det Jødiske Samfund i onsdag blev ni kandidater til Københavns Borgerrepræsentation blandt andet spurgt om deres holdning til omskæring af raske drenge.

Og deres svar var ikke en god nyhed for de mange hjælpeløse drengebørn, der hvert år kommer under kniven af religiøse årsager.

For blot én af de ni kandidater, Alternativets Niko Grünfeld, sagde utvetydigt, at han går ind for en aldersgrænse på 18 år for omskæring af raske drenge.

Det fortæller foreningen Intact Denmark – Foreningen mod omskæring af børn på sin Facebook-side.

Lad dem bare skære videre

De otte, der afviser at støtte en beskyttende aldersgrænse på 18 år for omskæring af raske drenge, er Henrik Nord (Radikale Venstre), Alex Vanopslagh (Liberal Alliance), Finn Rudaizky (Dansk Folkeparti), Sisse Marie Welling (Socialistisk Folkeparti), Frank Jensen (Socialdemokratiet), Cecilia Lonning-Skovgaard (Venstre), Ninna Hedeager Olsen (Enhedslisten) og Jakob Næsager (Konservative).

Intact Denmark har samlet de otte politikeres holdninger til spørgsmålet, og de lyder som følger:

Henrik Nord i Københavns Borgerrepræsentation (Radikale Venstre): Mener at retten til omskæring skal bevares.

Alex Vanopslagh (Liberal Alliance): Er splittet i spørgsmålet, men mener ikke, at omskæring af raske drenge er noget større overgreb.

Finn Rudaizky (Dansk Folkeparti): Vil fastholde retten til drengeomskæring og fremhæver, at Dansk Folkeparti ikke vil fremsætte forslag om en aldersgrænse.

Sisse Marie Welling (Socialistisk Folkeparti): Mener at man selv skal bestemme (her menes vist forældrene) og er imod en aldersgrænse for drengeomskæring.

Frank Jensen (Socialdemokratiet): Har kæmpet aktivt mod lovgivning mod halalslagtning og schächtning og er selvfølgelig også imod en aldersgrænse for omskæring af raske drenge.

Cecilia Lonning-Skovgaard (Venstre): Her er ingen vaklen i geleddet. Er stærkt imod en en 18-års aldersgrænse for omskæring af raske drenge.

Ninna Hedeager Olsen (Enhedslisten): Mener at både omskæring og schächtning er en ret.

Jakob Næsager (Konservative): Pointerede, at Konservative går ind for både schächtning og omskæring.

Barnets tarv i højsædet

Niko Gründfeld (Alternativet), der som den eneste af de ni kandidater ved vælgermødet gik ind for en aldersgrænse på 18 år for omskæring af raske drenge, begrunder ifølge Intact Denmark sin holdning med hensynet til børnene:

Niko Grünfeld (Alternativet): Kan blive meget i tvivl, men hælder til, at barnets tarv skal være i højsædet. Går derfor ind for en 18-års aldersgrænse for omskæring af raske drenge.

Se eller gense vælgermødet

Det Jødiske Samfund har lagt en video fra vælgermødet op på sin Facebook-siden. Her kan du se og høre, hvordan de enkelte kandidater forholder sig til spørgsmålet om drengeomskæring. Emnet tages op fra omkring 1 time og 35 minutter inde i videoen.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview