Ligestillingsnyt

DR: Godt for ligestillingen, at mænd kun bliver 68 år gamle

DR-paa-plus-siden-at-maend-kun-bliver-68-aar

I forhold til ligestilling hører det til på »plus-siden«, at mænd »i gennemsnit kun bliver 68 år«, skriver DR i forbindelse med ny FN-rapport. Men det fremgår ikke af rapporten.

FN har netop udgivet en rapport om ligestilling med fokus på kvinder med titlen The World’s Women 2015. Rapporten gennemgår ligestillingen mellem mænd og kvinder på en række områder og udkommer hvert femte år som en slags statusrapport over ligestillingstilstanden i verden.

Godt, at mænd kun bliver 68 år gamle?

I en artikel om rapporten skriver DR følgende:

2015-10-22_113935

En alarmerende nyhed, må man sige. Mener FN virkelig, at det hører til »på plus-siden«, at mænd i gennemsnit kun bliver 68 år?

Nej. Det sted i rapporten, DR ser ud til at henvise til, har følgende ordlyd:

»Medical and technological improvements over several decades have extended the lives of both women and men, who are expected at present to live an average of 72 and 68 years, respectively«, The World’s Women, Health, Chapter 2.

Det er altså ikke korrekt, at rapporten »på plus-siden nævner«, »at kvinder i snit nu kan regne med at blive 72 år, mens mænd i gennemsnit kun bliver 68 år«. Rapporten glæder sig over, at gennemsnitslevealderen for begge køn er steget og i dag er 68 år for mænd og 72 år for kvinder. At mænds lavere gennemsnitlige levealder skulle »høre til på plus-siden« er DR’s udlægning, ikke rapportens ord.

Hvorfor DR mener, at det »hører til på plus-siden«, at mænd i gennemsnit dør, når de er 68 år, kan man kun gisne om.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

2 thoughts on “DR: Godt for ligestillingen, at mænd kun bliver 68 år gamle

 • Ah, det er vist mere ordkløveri du har gang i nu. Uheldig formulering af DR, måske var det en praktikant som skrev artiklen.

  Svar
  • Tobias Petersen

   “Nu” er så meget sagt, da artiklen er over et år gammel. Men ellers er jeg tilbøjelig til at give dig ret – meget mere end en uheldig formulering var der ikke i den sag.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *