14. juni, 2024

En næse til Ellen Trane Nørby?

Dansk Kvindesamfund, Kvinderådet og KVINFO vil gerne hjælpe ligestillingsminister Ellen Trane Nørby. Billede: disneyserier.blogspot.com.
Dansk Kvindesamfund, Kvinderådet og KVINFO vil gerne hjælpe ligestillingsminister Ellen Trane Nørby. Billede: disneyserier.blogspot.com.

Ligestillingsminister Ellen Trane Nørby drak i dag kaffe med Dansk Kvindesamfund, Kvinderådet og KVINFO. Mænd og alternative ligestillingsopfattelser var der ikke plads til. Det burde der have været.

Jeg kan ikke komme på andre politiske områder, hvor en i øvrigt fornuftig minister inviterer tre personer fra den samme fløj og ingen andre til at diskutere politik. At invitere Dansk Kvindesamfund, Kvinderådet og KVINFO til en snak om ligestilling er som at invitere Shell, B.P. og Statoil til en snak om grøn omstilling.

Alligevel var det præcis, hvad ligestillingsminister Ellen Trane Nørby gjorde tidligere i dag, som det fremgår af dette opslag fra Dansk Kvindesamfunds Facebookside: Ellen Trane Nørby diskuterer ligestilling med repræsentanter fra KVINFO, Kvinderådet og Dansk Kvindesamfund. Der er ikke i sig selv noget galt med at inkludere repræsentanter for de feministiske interesseorganisationer. Men hvis Ellen Trane Nørby​ ønsker en nuanceret debat om ligestilling, bør hun også invitere repræsentanter med alternative synspunkter. Hvorfor ikke invitere fx professor Hans Bonde, der om nogen har påpeget nogle af de problemer, der er forbundet med et ensidigt, feministisk syn på ligestilling?

Men nej. Ingen Hans Bonde. Faktisk ingen mand overhovedet. Her er det rimeligt at spørge, hvilket signal det sender, at fire kvinder diskuterer, hvad der skal ske for mænd og kvinder på ligestillingsområdet? Det er ingen hemmelighed, hvad reaktionen ville have været, hvis fire mænd havde gjort det samme.

Jeg er ikke i en position, hvor jeg kan uddele næser. Men hvis jeg var, ville jeg give en til Ellen Trane Nørby. Som ligestillingsminister bør man orientere sig bredt på ligestillingsområdet. Det gør man ikke ved at drikke kaffe med Kylle, Pylle og Rylle.

Ellen Trane Nørbys kaffeinvitation vakte jubel hos Dansk Kvindesamfund, KVINFO og Kvinderådet.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview