13. juni, 2024

Engelsk toppolitiker: Ansæt ikke mænd til arbejde med børn

Hvis man vil beskytte børnene mod overgreb, gør man klogt i ikke at ansætte mænd til børnepasning, mener Andrea Leadsom, der indtil for fire dage siden var kandidat til premierministerposten i Storbritannien. Billede: Conservatives.com/arkivfoto.
Hvis man vil beskytte børn mod pædofile overgreb, gør man klogt i ikke at ansætte mænd til børnepasning, mener Andrea Leadsom, der indtil for fire dage siden var kandidat til premierministerposten i Storbritannien. Billede: Conservatives.com/arkivfoto.

»Oddsene er imod dig, hvis du ansætter en mand«, siger den vragede britiske premierministerkandidat Andrea Leadsom om børnepasning og risikoen for pædofile overgreb. 

Sidste fredag, mens hun stadig var inde i billedet som Storbritanniens næste premierminister, deltog Andrea Leadsom i et siden meget omtalt interview med den engelske avis The Times.

Leadsom udtalte sig i interviewet yderst kritisk om sin modkandidats manglende erfaring som mor, hvilket hun efterfølgende blev så voldsomt kritiseret for, at hun til sidst måtte trække sit kandidatur.

Men det var ikke det eneste kontroversielle, Andreas Leadsom sagde til journalisten, da interviewet blev gennemført, fortæller The Times i dag.

Undervejs i interviewet kom Leadson nemlig med opsigtsvækkende udtalelser om mænd, som ikke var med i den artikel, The Times oprindeligt bragte, men som altså offentliggøres nu.

Fornuftigt at holde mænd væk fra børn

Udtalelserne faldt, da Andrea Leasom og journalisten kom ind på emnet børnepasning.

– Lad os se det i øjnene: De fleste af os ansætter ikke mænd som barnepiger, sagde Leadsom.

– Det kan du kalde sexistisk. Jeg kalder det forsigtig og meget fornuftigt, når du ser på statistikkerne, fortsatte hun.

– Oddsene er imod dig, hvis du ansætter en mand, uddybede hun.

– Vi ved, at pædofile er tiltrukket af at arbejde med børn. Jeg er ked af det, men det er et faktum, afsluttede hun.

Andrea Leadsom, 53, er tidligere minister og blev i går, den 14. juli, udpeget til Secretary of State for Environment, Food and Rural Affairs. Leadsom trak sig som kandidat til posten som partiformand for De Konservative – og dermed premierminister – for fire dage siden, den 11. juli.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview