Viralt

Er der forskel på piger og drenges hjerner?

Er mænd og kvinder grundlæggende ens, når man ser bort fra de fysiske forskelle? Eller er der også forskel på, hvordan vi tænker?

Hjerneforsker Ann-Elisabeth Knudsen fortæller i denne video, at vi ikke er ens. Hun forklarer hvad forskellen er på drenge og pigers hjerner, og hvorfor vi tænker forskelligt.

Som en lille bonus fortæller hun også, hvad mænd skal svare, når deres kæreste stiller spørgsmålet: “Ser min røv stor ud i den her, skat?”. Og svaret er hverken “ja” eller “nej” …

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

One thought on “Er der forskel på piger og drenges hjerner?

 • Vær skeptisk over for Ann-Elisabeth Knudsen.
  Hun scorer nogle points på at sige det indlysende rigtige, som feminister ellers benægter – at der er forskel på mænds og kvinders hjerner. Men det betyder ikke at hun står på mændenes side.
  En af hendes dagsordener er, at drenges hjerne udvikles senere end pigers, og at drenge/ unge mænd har en mangelfuld udvikling af de centre i pandelappen, som sørger for at man forstår sociale relationer. Det vil sige at drenge / unge mænd er dårligere mennesker og burde have mindre indflydelse.
  I denne video taler hun for en forsamling med mange mænd, og her giver hun mændene noget med hjem, de måske kan bruge. Godt nok. Men i andre sammenhænge, blandt kvinder, scorer hun mig bekendt mange points på at harcellere og ironisere over mænd.
  Jeg har hørt hende sige – efter et foredrag, da hun ikke længere stod ved mikrofonen – at kvinder er bedre mennesker end mænd, og på længere sigt får vi et bedre samfund ved at kvinderne overtager mere af magten.
  Det ser ud til at hun siger forskellige ting i forskellige sammenhænge; hun lever jo også af at holde foredrag, så det er måske naturligt nok. Men være ikke for naiv m.h.t. hendes dagsorden.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *