Facebook lukker feminismekritiske sider

Facebook har på blot en uge lukket to feminismekritiske Facebook-sider. Billede: Arkivfoto.
Facebook har på blot en uge lukket to feminismekritiske Facebook-sider. Billede: Arkivfoto.

Facebook lukker de feminismekritiske Facebook-sider ‘A Voice for Men’ og ‘Meninist’. 

Debatten om køn og ligestilling kan være på vej til at ændre sig på verdens største sociale medie, Facebook.

I hvert fald kommer diskussionerne fremover til at foregå uden deltagelse af Facebook-siderne ‘A Voice for Men’ og ‘Meninist’.

Det står klart, efter Facebook i den forgangne uge fjernede begge sider fra medieplatformen under henvisning til, at siderne ikke levede op til Facebooks fællesskabsregler.

Feminismekritiske sider

Både ‘A Voice for Men’ og ‘Meninist’ er feminismekritiske sider, og folkene bag siderne er ikke i tvivl om, at det er årsagen til eksklusionen fra Facebook.

– Lukningen var let at forudse, når man tager den marxistiske og feministiske dominans hos Facebook i betragtning. Fjernelsen af manderettighedsgrupper og antifeministiske grupper fra Facebook har stået på i to år nu, så derfor er det konsistent med deres politik, siger Lucian Valsan, som er European News Director for A Voice for Men, til netmediet Breitbart.

At være på Facebook svarer til at have en telefon

A Voice for Men holder i øjeblikket konference, og deltagerne ser med bekymring på Facebooks beslutning om at fjerne gruppens side.

– Det er frygteligt at ekskludere nogen fra noget, som i praksis er et massekommunikationsmiddel på linje med telefonnetværk, da det forhindrer kontakt mellem medlemmer af forskellige grupper, siger en af dem, William Vaughan, til netmediet.

A Voice for Men eksisterer stadig som hjemmeside. Gruppens Facebook-side havde 35.000 følgere, da den blev fjernet af Facebook.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

One thought on “Facebook lukker feminismekritiske sider

 • 12. juli 2016 kl. 11:21
  Permalink

  Facebook har gennem de senere år (også) udviklet sig til et demokratisk problem.
  Jeg kan kun anbefale andre at gøre som jeg selv gjorde for et par år siden: Slet din profil.
  Som blogger eller medie er det helt centralt at sikre at man står på egne ben og ikke læner sig op af FB funktionalitet.
  Desværre er der ikke mange som forstår alvoren.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *