Fakkeloptog for #MeToo i 19 svenske byer

Søndag blev der afholdt fakkeloptog for #MeToo i 19 svenske byer. Billede: Screenshot, video, Expressen.se.

Fra Luleå i nord til Kristianstad i syd markerede tusindvis af svenskere søndag deres sympati for #MeToo.

Mens de fleste danskere ifølge en afstemning på TV 2’s hjemmeside mener, at #MeToo-bevægelsen har taget overhånd, er den fortsat populær på den anden side af Øresund.

Det blev tydeliggjort søndag, da svenskere i ikke færre end 19 byer samledes til fakkeloptog i sympati med hashtagget #MeToo og de mange historier, der er blevet fortalt under det.

Skal føre til virkelig forandring

Ifølge Ebba Rosencrantz, en af arrangørerne bag fakkeloptogene, er formålet med manifestationen at give #MeToo-kampagnen flyvelængde.

– Det er et stille og upolitisk fakkeloptog, hvor vi samles for at vise, at vi står bag alle fortællingerne, og at når vi nu retter lyset mod det her spørgsmål, så skal det fortsætte med at være der, siger hun til Expressen.

– Det her må ikke blive en sag, som går over, og som blev en kampagne i efteråret 2017, men skal lede til virkelig forandring, tilføjer Ebba Rosencrantz.

Flere kommentarer og indtryk fra fakkeloptogene kan ses i denne video fra Expressen.se.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *