Feminist-ikon til unge piger: Læs ikke bøger skrevet af mænd

Unge piger bør ikke læse bøger skrevet af mandlige forfattere, mener den britiske stjernefeminist Caitlin Moran. Billede: Wiki.

Unge piger bør holde sig fra bøger skrevet af mandlige forfattere, mener den britiske feminist, skribent og forfatter Caitlin Moran.

– Hvis jeg skulle give ét godt råd til unge piger, og kvinder, ville det være dette: Piger, læs ikke nogen bøger skrevet af mænd. Hold jer væk fra dem.

Så klar er meldingen i et nyt interview med 41-årige Catherine Elizabeth »Caitlin« Moran, der hører til blandt verdens mest kendte feminister.

Moran tilføjer, at piger i hvert fald bør vente med at læse bøger af mandlige forfattere, til de er klar til at bande ad dem.

– Eller læs dem som minimum ikke, før I er ældre, har fulde former, er kampklar og er i stand til i samtale at modsætte jer nogen, der er uhøflige over for jer, ikke med stille flovhed, eller internaliseret, stumt raseri, men et roligt: »Fuck you very much, and goodbye«, lyder det fra Moran.

Moran står selv bag flere succesfulde bøger, blandt andre 2011-bogen, How to Be a Woman, der udgivet i mere end 400.000 eksemplarer i 16 lande, herunder også i en dansk udgave med titlen Kunsten at være kvinde. Morans seneste bog, Moranifesto, udkom for et år siden.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

2 thoughts on “Feminist-ikon til unge piger: Læs ikke bøger skrevet af mænd

  • 12. marts 2017 kl. 20:28
    Permalink

    det er sørgeligt at feminister kun er interesseret i tilsvining og krig mellem kønnene.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *