13. juni, 2024

Feminister vil forhindre ‘scorecoach’ i at holde foredrag i Danmark

Den schweiziske 'scorecoach' Julie Blanc. Foto: Berlingske/YouTube.
Den schweiziske ‘scorecoach’ Julien Blanc. Foto: Berlingske/YouTube.

Schweiziske Julien Blanc er på vej til Danmark for at lære danske mænd, hvordan man ‘nedlægger’ kvinder. Det vil feminister forhindre ham i.

Efter planen skal Julien Blanc om kort tid afholde foredrag i Danmark, hvor han skal lære danske mænd, hvordan man ‘scorer damer’.

Schweiziske Black er kendt for at gå til grænsen i sine foredrag og blev i 2014 kaldt “verdens mest hadede mand” af Berlingske. Adskillige lande har forbudt ham at gennemføre sine ‘scorekurser’, hvor han lærer andre mænd sine tricks udi kunsten at forføre det modsatte køn.

Tidligere modstand mod Blanc i Danmark

I efteråret 2014 udtalte Socialdemokraterne, at det ikke var muligt at forhindre Blanc, som partiet kaldte en »usmagelig mand«, i at optræde i Danmark.

Det vil danske feminister nu alligevel forsøge. Gennem en underskriftsindsamling på siden change.org er det deres håb, at Blancs planlagte foredrag i Danmark kan forhindres.

Blanc, som blandt andet anklages for at hylde ‘voldtægtskultur’, har flere gange udtalt sig stærkt provokerende om kvinder. Fx har han sagt: »Jeg foretrækker min kvinde som min mobiltelefon – smadret«.

Da Blanc i 2014 var på vej til Danmark opnåedes ved en lignende underskriftsindsamling næsten 4.000 underskrifter i kampen for at stoppe hans foredrag. Den igangværende underskriftsindsamling kan følges her.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview