Feminister vil forhindre ‘scorecoach’ i at holde foredrag i Danmark

Den schweiziske 'scorecoach' Julie Blanc. Foto: Berlingske/YouTube.
Den schweiziske ‘scorecoach’ Julien Blanc. Foto: Berlingske/YouTube.

Schweiziske Julien Blanc er på vej til Danmark for at lære danske mænd, hvordan man ‘nedlægger’ kvinder. Det vil feminister forhindre ham i.

Efter planen skal Julien Blanc om kort tid afholde foredrag i Danmark, hvor han skal lære danske mænd, hvordan man ‘scorer damer’.

Schweiziske Black er kendt for at gå til grænsen i sine foredrag og blev i 2014 kaldt “verdens mest hadede mand” af Berlingske. Adskillige lande har forbudt ham at gennemføre sine ‘scorekurser’, hvor han lærer andre mænd sine tricks udi kunsten at forføre det modsatte køn.

Tidligere modstand mod Blanc i Danmark

I efteråret 2014 udtalte Socialdemokraterne, at det ikke var muligt at forhindre Blanc, som partiet kaldte en »usmagelig mand«, i at optræde i Danmark.

Det vil danske feminister nu alligevel forsøge. Gennem en underskriftsindsamling på siden change.org er det deres håb, at Blancs planlagte foredrag i Danmark kan forhindres.

Blanc, som blandt andet anklages for at hylde ‘voldtægtskultur’, har flere gange udtalt sig stærkt provokerende om kvinder. Fx har han sagt: »Jeg foretrækker min kvinde som min mobiltelefon – smadret«.

Da Blanc i 2014 var på vej til Danmark opnåedes ved en lignende underskriftsindsamling næsten 4.000 underskrifter i kampen for at stoppe hans foredrag. Den igangværende underskriftsindsamling kan følges her.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

4 thoughts on “Feminister vil forhindre ‘scorecoach’ i at holde foredrag i Danmark

 • 26. august 2015 kl. 12:56
  Permalink

  En yngre og mere desperat (og single) udgave af mig, researchede disse score-coaches’ materiale for nogle år siden. Det er i store træk common sense: Vær lidt flabet, vær pågående, spil på mange heste og gør noget ved dem, der reagerer, som om, der er noget at komme efter.

  Det væsentligste de gør, er at bilde mænd ind, at de har et reelt produkt. Typisk ved hjælp af meget lange salgstekster, der hele tiden lover, at lige om lidt kommer guldkornene (og når man så har læst i en halv time, skal man betale for disse “guldkorn”. Det har jeg så aldrig gjort.)

  Det forekommer mig, at de kvinder, der forsøger at blokere sådan en charlatan fra at sælge sine varer, i stedet hjælper ham med salget – de siger til potentielle kunder, at “Ja, den her mand kan lære dig skudsikre score-teknikker, for kvinder (eller nogle kvinder) er virkelig så nemme.”

  Det virker ikke som et særligt charmerende budskab. Men det er nok heller ikke lige det, de mener…

  Svar
 • 7. april 2016 kl. 14:03
  Permalink

  Er jeg den eneste der evt ser denne sætning som slang der er tabt i oversættelsen

  “Jeg foretrækker min kvinde som min mobiltelefon – smadret”

  hvis man tger den på engelsk “I prefer my woman like I prefer my cellphone – smashed”

  når man i dag “smasher” en kvinde boller man hende godt og grundigt, det har basically udviklet sig sådan:

  Hulk smash
  Hulk smash that pussy
  Smash that pussy
  I’m going to smash

  Svar
 • 8. april 2016 kl. 15:27
  Permalink

  Jeg tror ikke, at der foreligger den form for slang, da den simpleste forståelse af ordet smashed på engelsk er hamrende stiv. Derudover giver det i forhold til konteksten mere mening at anse det som fuld, idet hans metoder i høj grad omhandler at lægge an på alt for fulde piger eller at sørge for, at de bliver godt fulde.

  Svar
  • 20. juni 2016 kl. 02:21
   Permalink

   Følgende udsagn er godt nok ikke sandt, men det lød da meget godt – “hans metoder i høj grad omhandler at lægge an på alt for fulde piger eller at sørge for, at de bliver godt fulde”

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *