Feministisk Initiativ er det sidste, Danmark har brug for

Min kommentar til stiftelsen af Danmark første feministiske parti, Feministisk Initiativ.
Camoufleret bag en vag formulering om mænds levealder har Danmark fået sit mest ligestillingsfjendske parti til dato, Feministisk Initiativ.
Partiet er stiftet af 12 kvinder, og deres første store målsætning er at fratage vælgerne friheden til at sammensætte de danske byråd, som det passer dem. Det skal ske ved indførelse af kvoter i kommunalpolitik, så flere kvinder kan komme til, uanset deres evner og vælgernes ønsker.
Og hvorfor så det?
Jo, forklarer partiet, faktisk vælger vælgerne slet ikke så frit i dag, som de går rundt og tror. Man kan nemlig »stille spørgsmålet, om der reelt er et frit valg nu, eller om det er strukturelt betinget, at kvinder og mænd ’vælger’, som de gør«, lyder det. Og når vælgerne alligevel ikke vælger frit, så kan Feministisk Initiativ jo lige så godt vælge for dem.
I et debatindlæg i Politiken 5. september løfter partiets tre talspersoner Muneeza Rosendahl, Marie Raasthøj Hansen og Maria Mortensen mere af sløret for, hvad det nye partis visioner er, og her bliver det hurtigt klart, at det er kvinder – ikke ligestilling – der er hjertesagen for Feministisk Initiativ.
Partiet oplister emne efter emne, som det mener, der skal gøres mere ved, og ser man bort fra det med levealder, handler de alle om kvinder.
Mænd? Ja, de må enten sejle deres egen sø eller finde et andet parti at stemme på.
Tallene, de tre talskvinder gennemgår i indlægget, ser ud til at være rigtige, men flere steder udelader de nybagte politikere væsentlige kommentarer til dem.
Eksempelvis er det korrekt, at 33.000 kvinder årligt udsættes for partnervold. Men det samme gør 13.000 mænd, og det nævner Feministisk Initiativ ikke.
Tilsvarende er det korrekt, at kvinder, som gruppe betragtet, tjener mindre end mænd. Men, som blandt andre Lønkommissionen og anerkendte The Economist har dokumenteret, er uligeløn en myte.
Mænd og kvinder, der kan det samme og laver det samme, får stort set den samme løn. Gruppeforskellene skyldes, at mænd og kvinder, som grupper betragtet, foretager forskellige valg. Heller ikke det nævner Feministisk Initiativ.
Hertil kommer, at talskvinderne henviser til World Economic Forums kønsrapport, The Global Gender Gap Report, der, som mange efterhånden er klar over, baserer sig på en obskur skala, der gør rapporten uegnet i enhver seriøs diskussion om ligestilling.
Skalaen medfører en total tilsidesættelse af mænds ligestillingsproblemer og fører blandt andet til det barokke resultat, at Danmark, hvor kvinder uddanner sig markant mere end mænd, er det mest ligestillede land i verden i forhold til uddannelse.
Talskvindernes hovedbudskab er, at Danmark har brug for et feministisk parti.
Til det må man sige nej. Klart nej.
Det sidste, Danmark har brug for, er en politisk overbygning på den feministiske ideologi. Feminisme består af en forfejlet opfattelse af verden, som fører til forfejlede analyser og forfejlede politikforslag.
Som folkelig bevægelse betragtet har feminismen sine positive sider, som ikke mindst skyldes dens evne til at give håb og mening til dem, der ikke føler sig hjemme andre steder.
Men som politisk ideologi – og nu som politisk parti – er feminismen til skade for bestræbelserne på at opnå ligestilling.
Feminister ønsker ikke, at mænd og kvinder skal have de samme muligheder. Feminister ønsker, at kvinder skal have bedre muligheder end mænd.
Det første eksempel på det ser vi i Feministisk Initiativs krav om kvoter i kommunalpolitik. Et eksempel, som med garanti ikke kommer til at stå alene.
Dette indlæg blev skrevet som debatindlæg og sendt til Politiken. Avisen valgte ikke at bringe det.
Jeg kan godt lide, at du slutter med en bemærkning om, at indlægget har været sendt til Politiken, som har afvist det. Bliv ved med at lægge sådanne små kommentarer, hver gang de er relevante.
Jeg mener, at der sker en kraftig sortering i de fleste danske medier, sådan at læserindlæg som går imod feminisme, som regel bliver afvist, med det resultat, at det fremstår som om der er meget opbakning til feminisme, og ringe modstand. Det er det indtryk jeg har; men jo flere der åbent fortæller, at de har fået afvist et indlæg, jo bedre kan det dokumenteres, om der faktisk sker en ensidig udvælgelse.
Jeg synes, det er relevant at nævne, da det ofte påvirker måden, indlægget skrives på.
Som vi har diskuteret før, kan der være mange grunde til, at en avis ikke bringer et debatindlæg. Jeg tror ikke, man skal udelukke, at nogle aviser foretrækker profeministiske indlæg. Omvendt skal man næppe stirre sig blind på det. Når man ikke er et kendt ansigt, skal der en del held til at få bragt et debatindlæg, uanset hvad man skriver om.
Jeg er helt enig i din analyse. Godt formuleret.
Det skal blive interessant at se, hvor mange anti-demokratiske feminister der så er rundt omkring i de danske land.
Tak. 🙂
Jeg er træt af alt det had mellem kønnene men der bliver nød til at blive et mere ligestillet samfund da den enkelte part altid vil føle sig snydt vis det altid er den ene der skal have den mindste is giv begge parter samme is og hold så kæft
Jeg tror ikke der er så meget had mellem kønnene Tina. Jeg tror hadet hovedsaligt eksisterer hos feminister.
Et mere ligestillet samfund? Uanset at kvinder idag får den største is på mange områder vil feminister blive ved at hævde at kvinder får den mindste. Men enig…feministerne skulle ta’ at “holde kæft”.
Denne her artikel er noget sludder.
Der er ikke et eneste argument i denne artikel, hvor kvinder faktisk har det bedre end mænd. Der er over dobbelt så mange kvinder, som er udsat for partnervold. Hvordan det ikke kan være det primære fokus i det faktum, er skræmmende.
Kvinder får som gruppe en mindre løn end mænd – og der er færre kvinder i topstillinger, hvilket ikke hænger sammen med, at kvinder er bedre uddannede.
Selvfølgelig får kvinder og mænd, som laver det samme, det samme i løn. Det skyldes, at i de jobs hvor man får det samme i løn, som f.eks. offentlige arbejdere, får en løn, som ikke er forhandlet om. Det er en fast løn på en fast stilling. I stillinger med bedre løn eller ofte i det private, skal man forhandle en løn, hvor mænd får en bedre løn. At man forsøger at vifte uligheden væk ved at sige, at kvinder tager andre valg er mærkværdigt.
Tobias Petersen viser sin uvidenhed allerbedst, når han kommer med en direkte forkert beskrivelse af feminisme: “Feminister ønsker ikke, at mænd og kvinder skal have de samme muligheder. Feminister ønsker, at kvinder skal have bedre muligheder end mænd”. For det første er det usandt i denne sammenhæng. Feminister i partiet eller generelt i samfundet har ikke givet noget ønske om, at ændringer skal gøre det sværere for mænd. Kun nemmere for kvinder.
Derudover er det usandt i selve begrebet ‘Feminisme’. Feminisme betyder lige rettigheder for alle, uanset køn, hudfarve eller klasse. Vi har i Danmark en tendens til at feminisme betyder, at man skal fremme kvinders position i samfundet. Det er en myte og i de fleste andre vestlige lande betyder det simpelthen ‘ligestilling’.
Hej Kasper
Tak for din kommentar.
Teksten ovenfor er ikke en artikel, men en ‘kommentar’, altså en holdningstilkendegivelse på linje med en klumme eller et debatindlæg. Det gælder alle indlæg her på siden, der bringes under ‘Kommentar’, som står med grønt i øverste venstre hjørne.
Til din kritik følgende:
“Der er ikke et eneste argument i denne artikel, hvor kvinder faktisk har det bedre end mænd. Der er over dobbelt så mange kvinder, som er udsat for partnervold. Hvordan det ikke kan være det primære fokus i det faktum, er skræmmende.”
Mænd har i Danmark langt flere alvorlige problemer som gruppe betragtet, end kvinder har. Mænd lever kortere liv, begår oftere selvmord, er oftere hjemløse, er oftere misbrugere, dør oftere i krige, dør oftere i arbejdsulykker, og sådan kan man fortsætte i lang tid. Kvinder er værre stillet end mænd, når det kommer til seksuelle overgreb, voldtægter og andre former for seksualiserede lovovertrædelse. Hertil kommer i Danmark en række juridiske problemer, som alle rammer mænd, herunder omskæring, værnepligt og retten til hjælp i tilfælde af partnervold.
“Kvinder får som gruppe en mindre løn end mænd – og der er færre kvinder i topstillinger, hvilket ikke hænger sammen med, at kvinder er bedre uddannede.”
Det skyldes i høj grad, at kvinder foretager andre valg end mænd. Flere mænd end kvinder er villige til at tilsidesætte alt for at nå toppen inden for deres område, og inden for nogle områder er det en forudsætning for at nå til tops.
“Selvfølgelig får kvinder og mænd, som laver det samme, det samme i løn. Det skyldes, at i de jobs hvor man får det samme i løn, som f.eks. offentlige arbejdere, får en løn, som ikke er forhandlet om. Det er en fast løn på en fast stilling. I stillinger med bedre løn eller ofte i det private, skal man forhandle en løn, hvor mænd får en bedre løn. At man forsøger at vifte uligheden væk ved at sige, at kvinder tager andre valg er mærkværdigt.”
Nej, det er ikke mærkeligt. Det er korrekt.
“Tobias Petersen viser sin uvidenhed allerbedst, når han kommer med en direkte forkert beskrivelse af feminisme: “Feminister ønsker ikke, at mænd og kvinder skal have de samme muligheder. Feminister ønsker, at kvinder skal have bedre muligheder end mænd”. For det første er det usandt i denne sammenhæng. Feminister i partiet eller generelt i samfundet har ikke givet noget ønske om, at ændringer skal gøre det sværere for mænd. Kun nemmere for kvinder.”
At gøre noget nemmere for kvinder, som du skriver, er i mange tilfælde det samme som at gøre noget sværere for mænd. Kvindekvoter, som mange feminister er tilhængere af, er et godt eksempel. Hvis man skal ansætte flere, der ellers ikke ville være blevet ansat, fordi de har det rigtige køn, vil det betyde, at man er nødt til at lade være med at ansætte andre, man ellers ville have ansat, fordi de har det forkerte køn. Det er derfor meget letkøbt at sige, at feministerne kun vil gøre noget nemmere for kvinder.
“Derudover er det usandt i selve begrebet ‘Feminisme’. Feminisme betyder lige rettigheder for alle, uanset køn, hudfarve eller klasse. Vi har i Danmark en tendens til at feminisme betyder, at man skal fremme kvinders position i samfundet. Det er en myte og i de fleste andre vestlige lande betyder det simpelthen ‘ligestilling’.”
Det er rigtigt, at man kan finde ordbogsdefinitioner, der definerer feminisme nogenlunde sådan. Formentlig er de skrevet af folk, der enten er feminister eller sympatiserer med feminismen. I praksis fungerer feminismen i dag som et koordineret angreb på den heteroseksuelle, hvide mand samt en kamp for favorisering af kvinder inden for en lang række områder, ikke mindst de godt lønnede dele af arbejdsmarkedet. Intet af det har det fjerneste med “lige rettigheder for alle, uanset køn” at gøre. Ligestilling handler om at stille folk lige. Feminister ønsker i mange sammenhænge at stille folk ulige.
Venlig hilsen
Tobias
Det er derfor vigtigt har brug for mande krise centre men bruger de dem det er jo osse vigtigt at sige deres gigantiske ego gør det nok svært at modtage hjælp