15. juli, 2024

Feministisk Initiativ vil gøre det lettere for udlændinge at få permanent opholdstilladelse

Billede: Valgplakat for Feministisk Initiativ, foto: Casper Stefani/arkivfoto.

»Udlændinge der er kommet til Danmark, skal ikke leve i konstant uvished«, lyder det fra det feministiske parti.

Reglerne for opnåelse af permanent opholdstilladelse i Danmark er for stramme.

Det mener Feministisk Initiativ, der vil have reglerne ændret, så det bliver lettere for udlændinge at få permanent opholdstilladelse i Danmark.

– Udlændinge der er kommet til Danmark, skal ikke leve i konstant uvished, skriver partiet på Facebook.

– De skal ikke vælge mellem at få en uddannelse, eller et barn, eller at kunne søge permanent opholdstilladelse!, fortsætter det feministiske parti.

– Vi skal sikre, at vores nytilkomne borgere inkluderes i Danmark. Det gør vi ved at gøre det nemmere at få permanent opholdstilladelse – ikke ved at holde dem i årelang uvished, afslutter Feministisk Initiativ.

15 grundlæggende og supplerende betingelser

Som reglerne er i dag, kan udlændinge søge om permanent opholdstilladelse i Danmark, efter de har haft tidsbegrænset opholdstilladelse i otte år, dog i nogle tilfælde efter fire år.

De skal desuden leve op til elleve grundlæggende betingelser. Blandt andet skal de have bestået Prøve i Dansk 2, være i arbejde samt ikke have begået visse former for kriminalitet.

Hertil kommer fire supplerende betingelser, hvoraf udlændinge skal leve op til mindst to, hvis de ønsker permanent opholdstilladelse i Danmark. De fire supplerende betingelser er Prøve i Dansk 3, arbejde i mindst fire år, bestået medborgerskabsprøve eller aktivt medborgerskab samt en gennemsnitlig årsindkomst over et vist beløb.

Det er angiveligt nogle af disse grundlæggende og supplerende betingelser Feministisk Initiativ ønsker at svække eller fjerne. Hvilke kommer partiet ikke nærmere ind på.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview