Satiresiden Rokoko-Posten har skrevet en artikel om antallet af kvinder i kongerækken, og det er ikke alle, der synes, den er lige morsom.
– Håber i griner af jeres egne vittigheder, men jeg gider altså ikke høre mere på jeres lumre gøren jer kostelige på enhver underpriviligeret gruppes bekostning. Satire er definitorisk når den svage part gør grin med den stærke, ikke når hegemonen latterliggør de undertrykte.
Sådan skriver Michael Barner-Rasmussen i en kommentar til Rokoko-Postens nyeste artikel, ‘KVINFO: For få kvinder i kongerækken’, og han støttes af flere i sin kritik af satiresiden.
– Av. Ikke sjovt. Trist at miste respekten for RokokoPosten, skriver Tina Juul Møller i en kommentar.
– (Primært) privilegerede hvide mænd synes det er skide sjovt. Og viser ingen respekt for dem der mener noget andet. Flot. I rest my case…og sender straks penge til KVINFO & co for guderne skal vide deres arbejde er nødvendigt, tilføjer hun længere nede i samme tråd, inden hun uddyber sit synspunkt over for en meddebattør, der kalder KVINFO’s idéer »fjollede«.
– Hvad er det for ideer du finder fjollede? At et samfund har brug for alle de kræfter det kan trække på og ikke kun den halvdel der tilfældigvis har et y-kromosom og at kvinder derfor må have plads på samme vilkår som mænd? At historieskrivning er politisk? At selv den traditionelle historieskrivning også altid har været politisk?, skriver Tina Juul Møller og fortsætter:
– At kvinder først sent fik stemmeret og stadig behandles som andenrangsborgere/ejendom mange steder i verden? At man som kvinde skal kigge langt efter akademiske, litterære, politiske, ledelsesmæssige rollemodeller? Hvis det er fjollede ideer i dine øjne så grin du bare – for så er du da ikke en man kan tage alvorligt alligevel.
Reaktionerne bedre end artiklen
Blandt dem, der ikke finder artiklen problematisk, griner flere ad den feministiske kritik.
– Haha, femifascisternes reaktion er endnu bedre end artiklen, skriver Hans Henrik Hansen.
– Feminister og selvironi er tilsyneladende stadig ikke kompatible, kan jeg se, skriver Peter Krag Nielsen.
Artiklen, der blandt rummer forslag om, at Knud den Store gøres til dronning og omdøbes til Knudine, kan læses i sin helhed på RokokoPosten.dk.