Fodboldlandstræner: Grimme kærester er ikke velkomne

Den irske landstræner, Martin O'Neill, ønsker ikke at se grimme kærester i Irlands lejr under sommerens EM.
Den irske landstræner, Martin O’Neill, ønsker ikke at se grimme kærester i Irlands lejr under sommerens EM-slutrunde.

Landstræner for Irland, Martin O’Neill, udtaler forud for sommerens EM i fodbold, at kun lækre kærester er velkomne i landsholdslejren.

Ved et pressemøde i går forud for Irlands venskabskamp mod Schweiz blev den irske landstræner, Martin O’Neill, spurgt, om de irske spillere må modtage besøg af deres koner og kærester under sommerens EM-slutrunde. Her kom O’Neill med et svar, de færreste havde regnet med:

– Det kommer an på, hvor godt kvinderne ser ud, sagde han og fortsatte:

– Hvis de er virkelig attraktive, så er de meget, meget velkomne. De grimmere er ikke, er jeg bange for.

Du kan se O’Neills udtalelse på engelsk i videoen nedenfor.

Den slags sexisme hører ikke hjemme i irsk fodbold

Den irske kvindeorganisation The National Women’s Council of Ireland tager skarp afstand fra landstrænerens udtalelse, fortæller Belfast Telegraph.

– Sexistiske kommentarer af den type hører ikke hjemme i irsk fodbold, i særdeleshed ikke på dette niveau, siger forkvinde Orla O’Connor til avisen.

– Interessen for og deltagelsen i fodbold er stigende blandt piger og unger kvinder i Irland, og EM bør bruges til at øge deltagelsen, ikke til kommentarer som disse, uddyber hun.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *