14. juni, 2024

Følg KVINFO-samråd live fra klokken 13.00

Kulturminister Mette Bock (LA, tv.) og ligestillingsminister Karen Ellemann (V, th.) er kaldt i åbent samråd i Kulturudvalget torsdag klokken 13.00. Billede: Begge billeder: FT.dk, fotograf: Steen Brogaard.

Åbent samråd med kulturminister Mette Bock (LA) og ligestillingsminister Karen Ellemann (V) om beslutningen om at fjerne biblioteksopgaven fra KVINFO.

Kulturudvalget har kaldt kulturminister Mette Bock (LA) og ligestillingsminister Karen Ellemann (V) i åbent samråd om baggrund for og konsekvenser af regeringens beslutning om at fjerne biblioteksopgaven fra KVINFO.

Det fremgår af Folketingets hjemmeside.

På samrådet skal kulturministeren redegøre for, om beslutningen er truffet, fordi »KVINFO er et politisk projekt, og vi skal selvfølgelig ikke give statsstøtte til propaganda«, sådan som Laura Lindahl fra Liberal Alliance har givet udtryk for.

Udvalget har desuden bedt ligestillingsministeren redegøre for, om det er muligt at opretholde det samme niveau for vidensindsamling som hidtil, hvis biblioteksopgaven flyttes fra KVINFO, og om ministeren ikke finder, at KVINFO er en væsentlig aktør i forhold til at bidrage med relevant viden til ligestillingsdebatten i Danmark.

Samrådet, som er indkaldt efter ønske fra socialdemokraterne Mogens Jensen og Rasmus Horn Langhoff, starter klokken 13.00 og kan følges live her på siden.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview