13. juni, 2024

Forfatter: Mænd skal være taknemmelige ved synet af en hvilken som helst nøgen kvindekrop

Mænd bør værdsætte alle nøgne kvindekroppe uden undtagelse, mener forfatter Katrine Marie Guldager (tv.). Billede: Wikipedia, fotograf: Mogens Engelund/arkivfotos.

En mand, der ikke er det, er »ikke en mand, men en dum dreng«, lyder det fra den 50-årige forfatter Katrine Marie Guldager.

Mænd har ikke ret til at bestemme, hvilke nøgne kvindekroppe de bryder sig om. Tværtimod skal de sætte pris på synet af alle nøgne kvindekroppe.

Længere er den ikke, hvis man spørger forfatter Katrine Marie Guldager, der gør sit synspunkt klart i en klumme på Politiken.dk.

– I den virkelige verden er en mand, der ikke er taknemmelig ved synet af en hvilken som helst nøgen kvindekrop, ikke en mand, men en dum dreng, skriver hun.

– Vær lykkelig for, at han ikke ser til din side. Du har ikke noget at bruge ham til, tilføjer den 50-årige forfatter.

Der findes ikke grimme kroppe

Når mænd skal være taknemmelige for at se kvinder nøgne, uanset hvordan de ser ud, skyldes det ifølge forfatteren, at der ikke findes grimme kroppe.

– En krop kan ikke beskyldes for at være grim. Den er en gave, og du får ikke andre. Derfor skal du være taknemmelig, skriver Katrine Marie Guldager.

– Din krop skal ikke være som i forskruede modeblade, den skal ikke ligge under for mandschauvinistiske, pornoficerede forestillinger om, hvordan en krop ser ud, understreger hun.

Katrine Marie Guldager debuterede som forfatter i 1994 med digtsamlingen Dagene skifter hænder. I 2004 vandt hun kritikerprisen for novellesamlingen København. Mest kendt er hun for familiekrøniken Ulven, der i seks bind følger en familie fra Køge fra Anden Verdenskrig til 1980’erne.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview