Forskningsleder ærgerlig over regeringens nedprioritering af mænd

København set overfra. Billede: Pixabay.com.

I sit forslag til finanslov har regeringen fjernet støtten til Forum for Mænds Sundhed. Det ærgrer formand Svend Aage Madsen.

UN Women opfordrer jævnligt sine følgere til at “smadre patriarkatet”. Danmark støtter UN Women med 75 millioner kroner om året.

I sit forslag til finanslov for 2023 prioriterer regeringen at støtte en række kvindeorganisationer.

Men mens regeringen blandt andet fastholder den årlige støtte på 75 millioner kroner til FN’s intersektionelt feministiske kvindeorganisation UN Women, har den valgt ikke at videreføre den årlige støtte på to millioner kroner om året til Forum for Mænds Sundhed, som organisationen har modtaget i 2021 og 2022.

Bemærkelsesværdigt

Beslutningen ærgrer Svend Aage Madsen, som foruden at være formand for Forum for Mænds Sundhed er forskningsleder på Rigshospitalet og har forsket i mænds sundhed i mere end 20 år.

“Det er virkelig bemærkelsesværdigt, at regeringen i det netop fremsatte forslag til finanslov udelukkende har afsat midler til ting, der støtter sårbare kvinder. Alt imens er de ganske få midler, der i forrige finanslov var afsat til støtte for sårbare mænd, helt fjernet i forslaget,” skriver han i et debatindlæg på Altinget.

I indlægget trækker Svend Aage Madsen en parallel til diskussionen om karaktergabet i uddannelse og forklarer, at forskelle i uddannelse fører til forskelle i sundhed. På den baggrund konkluderer han, at regeringen “virkelig mangler blik for et stort samfundsproblem”.

Nedsæt et dansk mandeudvalg

Som tidligere fortalt her på siden har den norske regering for nylig nedsat et mandeudvalg, der skal skabe en oversigt over drenge og mænds ligestillingsproblemer og fremkomme med løsningsforslag på dem.

Som afslutning på sit indlæg opfordrer Svend Aage Madsen til, at et tilsvarende udvalg nedsættes i Danmark.

“Og måske vil det være en idé, at vi, som man har gjort i Norge, nedsætter et “mandeudvalg’” der grundigt belyser hele komplekset om de ligestillingsudfordringer, drenge og mænd møder i livet,” skriver han.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

One thought on “Forskningsleder ærgerlig over regeringens nedprioritering af mænd

 • 20. september 2022 kl. 16:26
  Permalink

  Jyllandsposten har i nogle nylige artikler slet ikke kunnet få styr på mandehadet. Mænd er svage privilgerede idioter – det er budskabet der skal atombombesprænges ned i halsen på alle og enhver.
  Ja det er rigtigt, at kvinderne har taget al magten i vort samfund og har erklæret mænd for uønskede. Det er selvfølgelig svært at forliges med, at man i den grad er blevet kasseret uden at have gjort nogen noget, men det er nu engang realiteternes verden.
  Vi mænd skal blot lære at forstå, at det er vores endelige frigørelse ! Vi er ikke længere ønsket i samfundet og har dermed ikke længere nogen forpligtelse. Vi kan leve vort liv i samme fuldstændige egoisme som kvinder. Vi behøver ikke længere arbejde for nogen familie, vi kan dedikere vore recourser helt og aldeles til os selv. Det er den højest opnåelige frihed i vore dage. At kvinderne så nok hen ad vejen skal finde ud af at straffe os for alt muligt er bare et faktum vi må forholde os til. Vi er ikke længere bundet af nogen eller noget til at leve i et bestemt samfund, vi kan rykke rundt i verden og finde det sted der passer os bedst. Lad kvinderne bære hele ansvaret på Deres skuldre. Lad dem være i fred og lad dem pukle Deres skyhøje lønninger hjem helt for sig selv. Who cares.
  I ved nok, at den der har evnen har pligten, og kun kvinder kan formere sig, hvorved de bærer hele pligten og ansvaret. Ønsker de at det her samfund skal fortsætte må de i gang med at finde ud af hvordan de kan formere sig uden hjælp fra mænd. Alt sådan noget behøver vi mænd ikke længere bekymre os om – kvinderne VIL det, de er totalt beruset af magt – lad dem dog !
  Savnet af intimitet og faderskab er simplethen et vilkår vi som mænd bare må lære at takle. Det vil aldrig aldrig mere blive os tilbudt, så vi kan ligeså godt lære at leve uden ! vi mænd er gode til at tilpasse os, og vi skal også nok tilpasse os livet i på lossepladsaen. Vi vil leve et meget meget fattigere liv end kvinderne, men i og med vore behov er så meget mere beskedne end kvindernes har vi akkurat lige så gode muligheder for at leve et helt og fyldestgørende liv som dem.
  Vi mænd har traditionelt trivedes ved at være soldater fordi det har tjent et formål. Det formål er nu helt væk, idet vi ikke længere er del af noget samfund, og det giver natrurligvis ingen mening at forsvare noget vi ikke er en del af. Vi kan helt uden skyldfølelse konvertere det dødsensalvorlige soldaterliv med leg på skydebanen og træning i fitnesscentret – så længe vi har adgang til sådan noget selvfølgelig. Skal noget samfund forsvares kan kvinderne selv gøre det !

  Mænd – accepter vi er kasseret, og indse at det er den største gave vi har fået i menneskehedens historie. Det er fuldstændigt op til os selv at lære at nyde denne ultimative frihed. Det er nu tilladt for os mænd at være fuldstændigt lige så selviske som kvinderne.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *