16. juli, 2024

Forskningsleder ærgerlig over regeringens nedprioritering af mænd

København set overfra. Billede: Pixabay.com.

I sit forslag til finanslov har regeringen fjernet støtten til Forum for Mænds Sundhed. Det ærgrer formand Svend Aage Madsen.

UN Women opfordrer jævnligt sine følgere til at “smadre patriarkatet”. Danmark støtter UN Women med 75 millioner kroner om året.

I sit forslag til finanslov for 2023 prioriterer regeringen at støtte en række kvindeorganisationer.

Men mens regeringen blandt andet fastholder den årlige støtte på 75 millioner kroner til FN’s intersektionelt feministiske kvindeorganisation UN Women, har den valgt ikke at videreføre den årlige støtte på to millioner kroner om året til Forum for Mænds Sundhed, som organisationen har modtaget i 2021 og 2022.

Bemærkelsesværdigt

Beslutningen ærgrer Svend Aage Madsen, som foruden at være formand for Forum for Mænds Sundhed er forskningsleder på Rigshospitalet og har forsket i mænds sundhed i mere end 20 år.

“Det er virkelig bemærkelsesværdigt, at regeringen i det netop fremsatte forslag til finanslov udelukkende har afsat midler til ting, der støtter sårbare kvinder. Alt imens er de ganske få midler, der i forrige finanslov var afsat til støtte for sårbare mænd, helt fjernet i forslaget,” skriver han i et debatindlæg på Altinget.

I indlægget trækker Svend Aage Madsen en parallel til diskussionen om karaktergabet i uddannelse og forklarer, at forskelle i uddannelse fører til forskelle i sundhed. På den baggrund konkluderer han, at regeringen “virkelig mangler blik for et stort samfundsproblem”.

Nedsæt et dansk mandeudvalg

Som tidligere fortalt her på siden har den norske regering for nylig nedsat et mandeudvalg, der skal skabe en oversigt over drenge og mænds ligestillingsproblemer og fremkomme med løsningsforslag på dem.

Som afslutning på sit indlæg opfordrer Svend Aage Madsen til, at et tilsvarende udvalg nedsættes i Danmark.

“Og måske vil det være en idé, at vi, som man har gjort i Norge, nedsætter et “mandeudvalg’” der grundigt belyser hele komplekset om de ligestillingsudfordringer, drenge og mænd møder i livet,” skriver han.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview