Glem alt om »pussyhats«: Nu syer de »filtfisser«

2. til 5. juni afholdes Kvindfolkemødet 2017 i Marielyst på Falster. Det er tredje gang, mødet afholdes. Billede: Kvindfolkemødet.dk.

Dansk Kvindesamfund har »politisk aktivisme med nål og tråd« på menuen ved Kvindfolkemødet 2017, der afholdes i Marielyst på Falster fra 2. til 5. juni.

Det kan godt være, at de såkaldte »pussyhats« var populære sidste år, men Dansk Kvindesamfund er for længst videre.

Ved årets Kvindfolkemødet 2017, der afholdes i Marielyst fra 2. til 5. juni, inviterer organisationen således til »politisk aktivisme med nål og tråd«, hvor deltagerne skal sy deres egen »filtfisse«.

https://www.facebook.com/events/1843213582670410

Sy-eventen er dog langt fra den eneste ved det fire dage lange folkemøde, hvis arrangører håber på over 10.000 besøgende.

Tværtimod er programmet på Kvindfolkemødet 2017 spækket med foredrag, debatter, koncerter, standup, motion, wellness, craftivism, billedskole, fællessang med mere.

Ved de mange events kan gæsterne ifølge arrangementets hjemmeside blandt andre se frem til at møde Kirsten Thorup, Morten Pape, Iben Mondrup, Karina Willumsen, Peter Aalbæk Jensen, Sanne Søndergaard, John Brædder, Mette Davidsen-Nielsen, Jytte Hilden, Karen Ellemann, Johanne Schmidt-Nielsen, Mette Frederiksen, Dennis Kristensen og Jutta Bojsen Møller.

Kvindfolkemødet opstod i 2015 i forbindelse med fejringen af 100-året for kvinders stemmeret. I 2016 valgte man at gentage succesen og årets udgave af mødet er således den tredje.

Kvindfolkemødet 2017 arrangeres af Højskolen Marielyst i samarbejde med Dansk Kvindesamfund, Kvinderådet, Kvinfo, Quality Lolland-Falster, Sydfalsters Turist- og Erhvervsforening og Guldborgsund kommune og støttes af Nordeafonden, Statens Kunstfond og Guldborgsund Kommune.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *