14. juni, 2024

Henrik Marstal i forsvar for burka og niqab: Beskytter kvinder mod mænds nærgående blikke

Når en kvinde ifører sig en niqab, slipper hun for mænds »nærgående blikke« og »sexistiske kommentarer«, påpeger debattør og feminist Henrik Marstal. Billede: Screenshot, DR, DR 2, Debatten/Wikipedia, fotograf: Marcello Casal Jr/ABr.

Kvinder, der frivilligt går med burka eller niqab, er »gudsfrygtige« på en måde, som ifølge Henrik Marstal kan være »en inspiration« for etniske danskere.

Opdateret, 11/10-2017, 13:42.

Debattør, feminist og folketingskandidat for Alternativet Henrik Marstal vender sig på Facebook mod den kritiske opfattelse af burka og niqab, mange etniske danskere har.

Det er nemlig langt fra sikkert, at hverken burkaen eller niqaben er så kvindeundertrykkende, som mange forestiller sig, fastslår den selverklærede kønsforræder.

Ja, faktisk har de tildækkende beklædningsgenstande en direkte positiv funktion, idet de skærmer kvinden mod de mænd, hun møder på sin vej, påpeger han.

– Jeg kan ikke lade være med at tænke om ikke også niqaben samtidig beskytter hende mod nærgående blikke og sexistiske kommentarer fra de mænd, hun møder på gaden, skriver Henrik Marstal med reference til en kvinde, han har læst om i en artikel på Formatformat.dk.

Kvinder i niqab kan være en inspiration for mange etniske danskere

Og Henrik Marstals glæde ved burkaen og niqaben stopper ikke der.

Den tidligere Ibens-bassist mener nemlig, at mange etniske danskere har meget at lære af den muslimske kvindes tildækkede religionsdyrkelse.

– Og jeg kan ikke lade være med at tænke om den gudsfrygtighed, hun praktiserer, måske kunne være en inspiration for så mange etniske danskere, der måske er mindre vante til at forbinde spiritualitet med ydmyghed, skriver han.

51-årige Henrik Marstal afslutter sit opslag med at takke journalisten for at have skrevet en artikel, der »nuancerer begrundelserne for at bære niqab«.

Nedenfor kan du læse Henrik Marstals opslag i sin helhed.

Henrik Marstal på Facebook.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview