14. april, 2024

Henrik Marstal: Luk Ekstra Bladet

Ekstra Bladet er »en decideret skændsel mod den danske publicisttradition« og bør lukkes omgående, mener kønsdebattør Henrik Marstal. Billede: Screenshot, Debatten, DR, YouTube.

Kønsdebattør Henrik Marstal opfordrer til, at Ekstra Bladet nedlægges. »Luk skidtet! Nu!«, skriver han på Facebook.

Opdateret 21/9-2020, 16:45.

For nogle er debatten om sexisme og sexchikane en kærkommen anledning til at identificere og løse problemer med sexisme og sexchikane.

For andre er debatten en mulighed for at opnå politiske mål, der ikke nødvendigvis har med sexisme og sexchikane at gøre. De dufter et politisk momentum og ønsker at bruge det.

En af dem er kønsdebattør Henrik Marstal, som på Facebook opfordrer til, at Ekstra Bladet lukkes.

Luk Ekstra Bladet

I opslaget fortæller den 54-årige esbjergenser, som tidligere har kritiseret avisen for at »nedgøre, ekskluderere, latterliggøre, seksualisere og udstille kvinder«, at tanken om Ekstra Bladets lukning ikke er ny for ham.

– Jeg har altid har tænkt, at Ekstra Bladet en dag pludseligt – lige med ét og uden varsel – kunne lukke og slukke, præcis som Rupert Murdochs tabloidavis News of the World gjorde det i England i 2011, indleder Henrik Marstal.

– Den aktuelle skandale om Ekstra Bladets sexistiske praksis kunne sagtens være anledningen, tilføjer han lidt efter.

En skændsel

Henrik Marstal anerkender, at Ekstra Bladet har haft dygtige journalister, men det ændrer ikke ved hans samlede indtryk af avisen, som han kalder »flosset, anløben, sølle« og »en skændsel«.

– Om end avisen har haft dygtige journalister, har opdyrket en anerkendelsesværdig magtkritisk tilgang og gennem årene har formået at rejse en række centrale sager, som ingen andre rejste, fremstår avisen alligevel som først og fremmest flosset, anløben – og sølle. Jeg har derfor altid opfattet avisen som en decideret skændsel mod den danske publicisttradition, skriver han.

– At jeg selv har udtalt mig til avisen fra tid til anden til journalister med engleagtige stemmer, der lokkede, fortryder jeg i den grad, tilføjer han kort efter.

I opslaget kritiserer Henrik Marstal Ekstra Bladet for Side-9-pigerne, massageannoncerne og »den generelle sexistiske og/eller amoralske tilgang i alt for mange af avisens artikler«.

Poul Madsen er en mester i uskyldighed

Også avisens chefredaktør, Poul Madsen, får på puklen i opslaget.

Den »forhåbentligt snart forhenværende chefredaktør« har været »en mester i« at sætte et »komplet uskyldigt fjæs op«, hver gang nogen har kritiseret avisen, mener Henrik Marstal.

– Når han uafladeligt bedyrer, at han lægger sig fladt ned, ligner det mere en kølig, opportun strategi end noget, der har blot antydningsvist noget med anger, selvindsigt eller medfølelse at gøre, skriver han, inden han afslutter sit opslag med en klar opfordring:

– Summa summarrum: Avisen er og bliver en skamplet i det danske medielandskab. Og forresten: De mere end 17 millioner kroner, den årligt modtager i mediestøtte fra staten, kan vist godt bruges en hel del bedre i medielandskabet. Så hermed en opfordring til de rette vedkommende: LUK SKIDTET! NU!

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview