Hver tiende kvinde udsat for seksuelle overgreb som barn

11% af alle kvinder og 3% af alle mænd har været udsat for seksuelle overgreb som børn, viser ny undersøgelse fra engelske Office of National Statistics. Billede: Figur fra undersøgelsen.
11% af alle kvinder og 3% af alle mænd har været udsat for seksuelle overgreb som børn, viser ny undersøgelse fra engelske Office for National Statistics. Billede: Figur fra undersøgelsen.

England: Ny undersøgelse fra Office for National Statistics viser skræmmende tal om overgreb mod børn. Undersøgelsen er den første af sin slags i verden.

Den engelske pendant til Danmarks Statistik, Office for National Statistics, har gennemført en undersøgelse af psykiske, fysiske og seksuelle overgreb på børn.

Undersøgelsen er baseret på svar fra personer i alderen 16 til 59 og viser blandt andet, at 11% af alle kvinder og 3% af alle mænd har været udsat for seksuelle overgreb – voldtægt eller forsøg på voldtægt, penetration eller forsøg på penetration, blufærdighedskrænkelser eller uønsket berøring – som børn.

Overgreb_paa_boern_1_af_2

 

Når det alene gælder voldtægt eller forsøg på voldtægt og penetration eller forsøg på penetration, er tallene 3% for kvinder og 1% for mænd.

Overgreb_paa_boern_2_af_2

Den omfattende undersøgelse rummer en lang række andre resultater, for eksempel at kvinder oftere end mænd står bag psykisk vold mod børn (40% mor, 35% far), mens mænd oftere end kvinder står bag fysisk vold mod børn (39% far, 29% mor).

Ifølge britiske The Telegraph er undersøgelsen den første af sin slags i verden. Ønsker du at fordybe dig i undersøgelsens metode og øvrige resultater, kan du finde en grundig gennemgang af undersøgelsen her.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *