26. maj, 2024

Hver tiende kvinde udsat for seksuelle overgreb som barn

11% af alle kvinder og 3% af alle mænd har været udsat for seksuelle overgreb som børn, viser ny undersøgelse fra engelske Office of National Statistics. Billede: Figur fra undersøgelsen.
11% af alle kvinder og 3% af alle mænd har været udsat for seksuelle overgreb som børn, viser ny undersøgelse fra engelske Office for National Statistics. Billede: Figur fra undersøgelsen.

England: Ny undersøgelse fra Office for National Statistics viser skræmmende tal om overgreb mod børn. Undersøgelsen er den første af sin slags i verden.

Den engelske pendant til Danmarks Statistik, Office for National Statistics, har gennemført en undersøgelse af psykiske, fysiske og seksuelle overgreb på børn.

Undersøgelsen er baseret på svar fra personer i alderen 16 til 59 og viser blandt andet, at 11% af alle kvinder og 3% af alle mænd har været udsat for seksuelle overgreb – voldtægt eller forsøg på voldtægt, penetration eller forsøg på penetration, blufærdighedskrænkelser eller uønsket berøring – som børn.

Overgreb_paa_boern_1_af_2

 

Når det alene gælder voldtægt eller forsøg på voldtægt og penetration eller forsøg på penetration, er tallene 3% for kvinder og 1% for mænd.

Overgreb_paa_boern_2_af_2

Den omfattende undersøgelse rummer en lang række andre resultater, for eksempel at kvinder oftere end mænd står bag psykisk vold mod børn (40% mor, 35% far), mens mænd oftere end kvinder står bag fysisk vold mod børn (39% far, 29% mor).

Ifølge britiske The Telegraph er undersøgelsen den første af sin slags i verden. Ønsker du at fordybe dig i undersøgelsens metode og øvrige resultater, kan du finde en grundig gennemgang af undersøgelsen her.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview