14. april, 2024

Inger Støjberg: Jeg er den første kvinde, der er blevet fyret på grund af MeToo

Uenigheder om MeToo var en del af årsagen til bruddet mellem Inger Støjberg og Venstre, siger det nu tidligere Venstre-medlem. Billede: Wikimedia Commons, Arno Mikkor, Aron Urb.

Inger Støjbjerg er ikke længere medlem af Venstre. Bruddet skyldes blandt andet uenigheder om MeToo, siger hun.

Opdateret 4/2-2021, 12:28, 12:44, 14:28, 14:44.

Inger Støjberg har i dag meldt sig ud af Venstre.

Det fortæller hun til Skive Folkeblad.

– Det er uendeligt tungt for mig, men det kan ikke være anderledes. I den periode jeg er i nu, er det at være løsgænger den bedste måde, jeg kan blive ved med at kæmpe for de værdier jeg står for, siger Inger Støjberg til det jyske medie.

Bruddet kommer efter måneders stridigheder, som kulminerede med Venstres støtte til en rigsretssag mod Inger Støjberg.

Handler også om MeToo

Uenighederne er både politiske og personlige, og i interviewet med Skive Folkeblad peger Inger Støjberg især på udlændingepolitik som et område, hvor hun mener, Venstre har flyttet sig i en forkert retning.

Men det er ikke kun udlændingepolitikken og personlige forviklinger, der er årsagen til bruddet.

Det fortæller Inger Støjberg i et interview i Jyllands-Posten, hvor hun peger på sine holdninger til MeToo som medvirkende årsag til forliset. Holdninger, som ifølge Inger Støjberg er indlejret i en mere grundlæggende forskel på, hvordan man ser på verden fra Jylland og København.

– Troels Lund Poulsen og Tommy Ahlers vil også sige, at de er fra Jylland, men de bor der ikke, og der er bare forskel på at bo i en jysk provinsby og så at bo i København, siger Inger Støjberg.

– Jeg siger det ikke for at tale København ned, for jeg holder meget af København. Det er bare fordi, København risikerer at fylde så meget, at man overser de almindelige problemer, vi andre har, fortsætter hun.

Fyret på grund af MeToo

Ifølge den tidligere integrationsminister er der sket en »twitterficering« af den offentlige debat, som har betydning for, hvordan problemer opfattes, og hvilke problemer der opfattes som væsentlige.

– Pludselig går det hele op i en eller anden medievirkelighed og alt, hvad der foregår på Twitter. Det så vi ved MeToo, hvor en hånd på et lår og en kikset flirt kan betyde, at mænd mister deres arbejde 20 år senere, uddyber Inger Støjberg.

– Jeg sagde min uforbeholdne mening om det, og det var medvirkende til, at jeg blev fyret, fastslår hun.

– På den måde kan man sige, at jeg er den første kvinde, der er blevet fyret på grund af MeToo. Jeg synes, det er et udtryk for, at Venstre i ledelsen på Christiansborg er blevet skørt og glemmer almindelige menneskers problemer. Så knækker det, siger Inger Støjberg.

Det fremgår ikke, hvad det er for en »fyring«, Inger Støjberg henviser til, men ordet må skulle forstås i overført betydning. Den tidligere integrationsminister er ikke blevet ekskluderet fra Venstre. Hun har selv meldt sig ud.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview