26. maj, 2024

Jens Rohde: Feminismen kører alle retsstatsprincipper på møddingen

– Kamp mod krænkelser behøver ikke at blive en kamp mod principper, vi normalt hylder, mener Jens Rohde, der i dag har meldt sig ud af Radikale Venstre, blandt andet på grund af partiets feministiske linje. Jens Rohde ses her i 2014. Billede: Wikimedia Commons, Europa-Parlamentet i Danmark.

Jens Rohde har meldt sig ud af Radikale Venstre. Partiets feministiske kurs var en af grundene, fortæller han.

Jens Rohde er ikke længere medlem af Radikale Venstre.

Det meddeler han på Facebook i dag.

Jeg deler ikke det synspunkt

Rohde angiver tre hovedårsager til bruddet, og partiets feministiske linje er en af dem.

– Når det gælder feminismen, køres alle retsstatsprincipper ud på møddingen, skriver han.

– Man må forstå, at det er et angreb på de modige kvinder, der stiller sig frem, hvis man beder om en ensartet retsfilosofi i de mange undersøgelser, fortsætter Jens Rohde

– Jeg deler ikke det synspunkt, tilføjer han.

For ekstremt

Det centrale budskab i Jens Rohdes lange opslag er, at Radikale Venstre er blevet for ekstreme på en række områder, hvilket forhindrer partiet i at arbejde konstruktivt og opnå resultater.

Foruden køn og ligestilling peger Jens Rohde på klimapolitik og udlændingepolitik som områder, hvor Radikale Venstre i dag har placeret sig for langt fra det, han kalder »den substantielle midte«.

– Vi lever i en hurtig verden, hvor alt for mange står og råber fra hvert sig verdenshjørne og ikke ønsker at overkomme hinandens forskelle, skriver Jens Rohde.

– Nogen må insistere på midten. En substantiel midte, hvorfra vi skal bygge op i stedet for at bygge ned, fortsætter han.

– Klimakamp behøver ikke at resultere i vandgrød og sivsko. Kamp mod krænkelser behøver ikke at blive en kamp mod principper, vi normalt hylder, tilføjer den 50-årige folketingspolitiker og nu tidligere medlem af Radikale Venstre.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview