19. april, 2024

Johanne Schmidt-Nielsen revser Dansk Kvindesamfund

Johanne Schmidt-Nielsen kritiserer Dansk Kvindesamfund for at fare frem med grove beskyldninger mod navngivne mænd efter radioprogram. Billede: Ft.dk, fotograf: Steen Brogaard/screenshot, Johanne Schmidt-Nielsen, Facebook.

»Det er ærgerligt, at for eksempel Dansk Kvindesamfund videregiver den slags voldsomme beskyldninger mod navngivne personer«, fastslår Johanne Schmidt-Nielsen.

Johanne Schmidt-Nielsen er skuffet over Dansk Kvindesamfund.

Det meddeler hun på Facebook i et opslag, som er en reaktion på den debat, der er opstået, efter hun i weekenden deltog i DR-radioprogrammet ‘Mads & Monopolet’.

– Jeg synes, det er ærgerligt, at for eksempel Dansk Kvindesamfund videregiver den slags voldsomme beskyldninger mod navngivne personer uden lige at tjekke, om de pågældende nu også mener dét, som de beskyldes for at mene, skriver Enhedslistens tidligere frontfigur.

Kritikken retter sig angiveligt mod et opslag skrevet af tidligere næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund, Ulla Tornemand, som Dansk Kvindesamfund har delt på sin Facebook-side, der følges af mere end 13.000 personer.

I er med til at legitimere seksuelle overgreb

I opslaget påpeger Tornemand blandt andet, at de to mandlige deltagere i programmet er med til at legitimere overgreb mod kvinder.

– Kære Mads Steffensen, Carsten Bjørnlund og Søren Rasted. Når en mand tiltvinger sig adgang til en sovende kvindes krop ER det seksuelt overgreb. En kriminel og strafbar handling. Der er ingen undskyldning, der er intet forsvar for den, der udøver det. Han har truffet et valg om at begå seksuelt overgreb. Det er hans ansvar alene, skriver Tornemand og tilføjer:

– Med jeres måde at tale om det på, er I med til at legitimere seksuelle overgreb. Med til at undskylde gerningsmandens handlinger. Med til at bagatellisere hans ansvar. Som mænd har I et kæmpe ansvar for at være med til at stoppe mænds seksuelle vold mod kvinder. Lev op til det.

Johanne Schmidt-Nielsen gør i sit opslag klart, at hun ikke deler Tornemands udlægning af begivenhederne.

– Lørdag deltog jeg i programmet Mads&Monopolet på P4 sammen med skuespiller Carsten Bjørnlund, musiker Søren Rasted og vært Mads Steffensen. Særligt Bjørnlund og Rasted er efterfølgende blevet hængt ud for sexisme, for at legitimere seksuelle overgreb og for victimblaming – altså at offeret pålægges ansvaret for overgrebet. En mindre shitstorm, som også har fundet vej til både Ekstra Bladet og BT, skriver venstrefløjspolitikeren i sit opslag.

– Jeg opfattede på ingen måde de to herrers udsagn sådan, understreger hun.

Johanne Schmidt Nielsen og Dansk Kvindesamfunds opslag kan ses herunder.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview