Jordan B. Peterson: »Jeg tror, hun måske, på sin egen måde, flirtede med mig«

Psykologiprofessor Jordan B. Peterson er i øjeblikket på verdensturné i forbindelse med promoveringen af sin nye bog, ’12 Rules for Life: An Antidote to Chaos’. De seneste dage har han holdt udsolgte foredrag i London og er i den forbindelse blevet interviewet af flere britiske medier.

Et af disse interview er blevet delt mange gange på sociale medier, siden det blev offentliggjort i går, og når man ser det, forstår man hvorfor. Den kvindelige Channel 4-journalist Cathy Newman går hårdt, men ikke hele vejen helt fair, til Peterson, som til gengæld tager situationen med ophøjet ro.

Kontrasten mellem den Newmans aggressive stil og Petersons rolige fremtoning er underholdende, og trods mange stråmænd og afbrydelser får den canadiske professor undervejs blandt andet forklaret, hvorfor det ofte kritiserede »løngab« ikke kun skyldes køn og ikke nødvendigvis er et problem.

Nogle brugere har på sociale medier efterfølgende kritiseret Cathy Newman for at være usaglig og grov. Sådan ser sagens hovedperson dog ikke på det.

– Jeg tror, hun måske, på sin egen måde, flirtede med mig :), skrev Jordan B. Peterson efter interviewet på Twitter.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

3 thoughts on “Jordan B. Peterson: »Jeg tror, hun måske, på sin egen måde, flirtede med mig«

 • 17. januar 2018 kl. 22:55
  Permalink

  En mand der ved hvad han taler om.
  Han burde ha en medalje for at bevare roen igennem hele interviewet 😄

  Svar
 • 19. februar 2018 kl. 18:23
  Permalink

  Cathy Newman trænger til at få ryddet op på sit værelse.

  Peterson er hvad den rationelle del af den vestlige befolkning har ventet på.
  Paradoksalt nok er det tosserne der har brug for at forstå hvad han siger.

  Svar
 • 7. oktober 2020 kl. 13:26
  Permalink

  Jeg synes det er faktuelt forkert at sige at Cathy New er usaglig og grov i det her interview, hun går hårdt til ham og det er helt fair. Generelt synes jeg det er et interessant og professionelt interview fra begges side. En samtale skal i min mening føre til reflektioner, og personlig udvikling og det synes jeg denne godt kan.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *