14. april, 2024

Jordan B. Peterson: »Jeg tror, hun måske, på sin egen måde, flirtede med mig«

Psykologiprofessor Jordan B. Peterson er i øjeblikket på verdensturné i forbindelse med promoveringen af sin nye bog, ’12 Rules for Life: An Antidote to Chaos’. De seneste dage har han holdt udsolgte foredrag i London og er i den forbindelse blevet interviewet af flere britiske medier.

Et af disse interview er blevet delt mange gange på sociale medier, siden det blev offentliggjort i går, og når man ser det, forstår man hvorfor. Den kvindelige Channel 4-journalist Cathy Newman går hårdt, men ikke hele vejen helt fair, til Peterson, som til gengæld tager situationen med ophøjet ro.

Kontrasten mellem den Newmans aggressive stil og Petersons rolige fremtoning er underholdende, og trods mange stråmænd og afbrydelser får den canadiske professor undervejs blandt andet forklaret, hvorfor det ofte kritiserede »løngab« ikke kun skyldes køn og ikke nødvendigvis er et problem.

Nogle brugere har på sociale medier efterfølgende kritiseret Cathy Newman for at være usaglig og grov. Sådan ser sagens hovedperson dog ikke på det.

– Jeg tror, hun måske, på sin egen måde, flirtede med mig :), skrev Jordan B. Peterson efter interviewet på Twitter.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview