16. juli, 2024

Kønsaktivister får 7,3 millioner af Københavns Kommune: Skal undervise kommunens lærere i identitetspolitisk nysprog

Lærerne i Københavns Kommune vil fremover bliver undervist i, hvilke ord de skal bruge. Billede: Pixabay.com.

Lærerne i Københavns Kommune skal lære at bruge de rigtige ord om personer, der hverken opfatter sig som mænd eller kvinder.

Opdateret 24/10-2019, 15:56.

I det, der ligner en kombination af skatteyderpengespild, kommunal skævvridning af kønsdebatten og grov ideologisk indblanding i medarbejderes sprogbrug, har Københavns Kommune besluttet at give 7,3 millioner til den kønsaktivistiske gruppe Normstormerne.

Det fortæller Berlingske.

Identitetspolitisk sprogundervisning

Normstormerne, som er i opposition til det eksisterende samfund, skal som modydelse undervise Københavns Kommunes lærere i identitetspolitisk nysprog.

De københavnske lærere skal eksempelvis lære at bruge ord som »nonbinær« om personer, der ikke opfatter sig som mænd eller kvinder.

I stedet for, hvad ikke ville koste 7,3 millioner og heller ikke ville påføre lærerne et forvrænget syn på køn og identitet, at indføre den simple regel, at hvis nogen ikke ønsker at blive omtalt som han eller hun, så bruger man konsekvent deres navn.

Du er en del af problemet

Repræsentanter for Normstormerne har tidligere udtalt sig kritisk om de opfattelser af mænd og kvinder, de fleste mennesker har.

»Når man har en fast forventning om, hvordan man er kvinde og hvordan man er mand, så ensretter man«, sagde Storm, et af gruppens medlemmer, i 2016 til DR i en artikel, som af uvisse årsager siden er blevet slettet.

»Det er det, jeg er i opposition til. Og det er det, jeg har levet erfaring med ikke at kunne leve op til. Derfor vil jeg gerne snakke om kønsrollerne og være med til at ændre dem«, tilføjede han.

Du er altså ifølge Normstormerne en del af problemet, hvis du har en fast forventning om, hvordan mænd og kvinder er.

To klik fra feministisk mandehad

På Normstormernes hjemmeside finder man links til andre aktivister og aktivistiske grupperinger. De er samlet under det, Normstormerne kalder »relevante normkritiske ressourcer« og »sprøde hjemmesider«.

Normstormerne linker blandt andet til queeraktivisten Mads Ananda Lodahls hjemmeside, Almindelig.com. Her opfordrer Lodahl sine læsere til at kaste sig over feminismens svar på Mein Kampf, Valerie Solanas’ SCUM Manifesto*. En bog, som omtaler mænd i dybt hadefulde vendinger og blandt andet rummer dette citat:

»På samme måde som mennesker, fordi de er mere udviklede og har en højere bevidsthed, har større ret til at leve end hunde, således har kvinder større ret til at eksistere end mænd. Udryddelsen af manden er derfor en rimelig og god gerning, en for kvinder overordentlig gavnlig handling og desuden en barmhjertighedsgerning.« (SCUM Manifest (dansk oversættelse), 2010, p. 62).

Normstormerne henviser også til FedFront, aktivistgruppen, som i disse dage omtales heftigt i medierne for deres kritik af en film om fede kvinder, der ifølge FedFront ikke er fede nok og har den forkerte hudfarve.

Listen rummer pt. i alt kun 11 links, men der må blive råd til at linke til flere »relevante normkritiske ressourcer« og »sprøde hjemmesider«, når de 7.300.000 kroner fra Københavns Kommune tikker ind på kontoen.

Lærere får guide til korrekt sprogbrug

Når Normstormerne skal overføre deres værdier og syn på køn og identitet til Københavns Kommunes lærere, vil det blandt andet ske ved hjælp af en guide over korrekt sprogbrug, som lærerne skal følge.

Det forklarer medlem af Københavns Borgerrepræsentation for De Radikale Tommy Petersen.

»Der vil blive lavet en guide til sproget, så de lærere, der ikke har læst lange artikler om kønsidentiteter og ikke er dykket ned i det, får præsenteret ordene. Derudover vil der være øvelser, så lærerne kan komme til at reflektere over det, når en elev ikke passer ind i de traditionelle kønskategorier«, siger han til Berlingske.

Majoriteten skal holde kæft og rette ind

At det er fuldkommen vanvittigt, at Københavns kommune forer lommerne på en forening som Normstormerne, hvis værdier og idéer ikke hører hjemme i et moderne, demokratisk samfund, kommer Tommy Petersen ikke ind på. I stedet langer han ud efter almindelige mennesker, som er skeptiske over for identitetspolitik og kommunalt påtvunget sprogbrug.

»Majoriteten har tit sit på det tørre, og det koster så uendeligt lidt at gøre en forskel. Når man kigger på den bredere samfundsdebat, er det næsten pinligt at se, hvordan privilegerede mennesker italesætter sig selv som ofre, fordi de skal begynde at tage hensyn på nye måder«, siger den radikale politiker.

Tommy Petersen er ifølge Berlingske træt af, at debatten om kønsidentitet er blevet »meget polariseret«. Men altså ikke så træt, at han ikke støtter tiltaget, der gør kønsaktivisterne i Normstormerne til millionærer.

*Mads Ananda Lodahl har ændret sin hjemmeside. Listen over bøger, han anbefaler til hjemmesidens besøgende, er væk. Om den er væk for altid, eller blot er udeladt, mens siden bygges om, er uvist. Men i skrivende stund henviser Lodahls altså ikke til Solanas. Inden boglisten blev fjernet, havde den været en fast del af Lodahls hjemmeside i årevis.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview