19. april, 2024

Kønskrigen

Kønskrigen er en prisbelønnet svensk dokumentar om radikal feminisme, som blev lavet i 2005. Dokumentaren blev oprindeligt sendt på SVT i to dele, som i videoen nedenfor er slået sammen til en.

Da Kønskrigen er 10 år gammel, har du måske allerede set den. Hvis ikke, bør du gøre det på et tidspunkt. Det er en af den slags dokumentarer, man skal se mindst én gang i sit liv.

Kønskrigen rummer mange ekstreme synspunkter. Jeg vil derfor gerne gøre opmærksom på følgende:

  • Det er ikke min opfattelse, at feministerne i Kønskrigen tegner et retvisende billede af, hvordan alle feminister tænker. Dokumentaren viser ikke, hvad feminisme er, men hvad feminisme også er.
  • Kønskrigen varer næsten to timer og er mildt sagt ikke en udsendelse, man kommer i godt humør af at se. Hvis du ikke har overskud til at se voksne mennesker sige modbydelige ting om mænd, så er det ikke lige nu, du skal se den.
  • Flere af feministerne i Kønskrigen er fulde af had. Lad være med selv at blive det. Ekstremisme bekæmpes ikke med ekstremisme.

Kønskrigen skabte stor debat i Sverige, da den blev sendt, og dokumentaren fik konsekvenser for flere af de medvirkende. Det kan du læse mere om her.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview