20. april, 2024

Kvinde skaber kønsneutrale spillekort i protest mod manglende ligestilling: Ikke rimeligt, at kongen er mere værd end dronningen

Traditionelle spillekort, hvor kongen er mere værd end dronningen, er et ligestillingsproblem, mener den 23-årige hollænder Indy Mellink. Billede: Pixabay.com.

»Selv små, subtile uligheder som disse spiller en stor rolle«, siger den 23-årige hollænder.

Opdateret 20/1-2021, 11:05.

23-årige Indy Mellink har skabt et kønsneutralt sæt spillekort, hvor kongen, dronningen og knægten er erstattet med guld, sølv og bronze.

Årsag? Den hollandske retspsykologistuderende var træt af at spille med traditionelle spillekort, hvor kongen i de fleste spil er mere værd end dronningen.

En kønsbestemt værdiforskel, Indy Mellink betragter som et ligestillingsproblem.

– Hvis vi har det hierarki, at kongen er mere værd end dronningen, så påvirker denne lille uligestilling mennesker i deres hverdagsliv, fordi det bare er anden måde at sige ‘hey, du er mindre værd’ på, siger hun til Reuters.

– Selv små, subtile uligheder som disse spiller en stor rolle, tilføjer Indy Mellink.

Sælger som varmt brød

Efter at have forsøgt sig med forskellige modeller endte Indy Mellink med varianten, hvor guld, sølv og bronze erstatter de normale billedkort.

De første 50 pakker af de nye GSB-kort (guld, sølv og bronze-kort) blev hurtigt solgt til familie og venner, men interessen stoppede ikke her. På få måneder har Indy Mellink solgt mere ende 1.500 sæt til både Belgien, Tyskland, Frankrig og USA.

Den unge studerende og nu spirende iværksætter fortæller desuden, at også spilforretninger har udvist interesse for de kønsneutrale spillekort.

Og Indy Mellink er da også klar til at tage springet fra ph.d.-.studerende på Erasmus Universitet i Rotterdam til kortsælger, hvis det kan lade sig gøre.

– Jeg er i gang med min ph.d., men hvis jeg kan få det spredt til hele verden, ville det være fantastisk. Hvis jeg kan begynde at arbejde med det fuld tid, ville det være virkelig cool, synes jeg, siger hun til Cardplayerlifestyle.

Vrede reaktioner viser, at jeg adresserer noget vigtigt

Efter Indy Mellink kønsneutrale kortspil er blevet omtalt i flere medier, har den 23-årige modtaget mange reaktioner. Både positive og negative.

De positive er Indy Mellink glad for, og de negative generer hende ikke.

– Det viser bare, at jeg har fået en idé, som får en masse opmærksomhed. Det, at folk har så stærke følelser i forhold til det, viser bare, at jeg addresserer noget vigtigt, siger hun til Cardplayerlifestyle.

– Hvad angår de meget negative reaktioner, har jeg virkelig ondt af folk. Nogle mennesker har så meget had i deres liv, at de hidser sig op over, at jeg prøver at ændre noget, jeg finder problematisk, uddyber Indy Mellink.

– Jeg lader det ikke gå mig på. Hvis folk føler, de har behov for at udtrykke sig sådan, så kan de gøre det, tilføjer hun.

Er du i markedet for et sæt af Indy Mellinks spillekort, kan du se nærmere på dem her.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview