2. november, 2024

Kvindelig butikschef: Feminisme er racisme mod mænd

Feminisme er racisme mod mænd, mener svenske Emilie Karlsson. Billede: Women’s March, 2017, USA. Wikimedia Commons, fotograf: Mark Dixon.

»Det er kommet så vidt nu, at feminister ikke længere står for ligestilling, men for at trykke mænd ned«, skriver svenske Emilie Karlsson i debatindlæg.

Opdateret 10/11 2017, 07:39.

Feminisme er racisme mod mænd. Det mener svenske Emilie Karlsson, 24, der til daglig arbejder som butikschef i Norge.

– Jeg ser i dagens samfund, at det bliver mere og mere almindeligt at være ekstremfeminist eller mandehader, skriver hun i et debatindlæg på svenske nyheter24.se.

– Det er kommet så vidt nu, at feminister ikke længere står for ligestilling, men for at trykke mænd ned, fortsætter Emilie Karlsson lidt efter.

Ifølge den unge svensker er trøjer med teksten »girl power« lige så undertrykkende som trøjer med teksten »white power«. Hun undrer sig derfor over, at reaktionerne ikke er ens.

– Det feministerne laver, er præcis det samme. Det er racistisk mod en befolkningsgruppe, og den befolkningsgruppe er mænd, skriver hun.

Bange for at få en søn

Den 24-årige butikschef er så bekymret over det feministiske had mod mænd, at det påvirker hendes tanker om en dag at blive mor. For tænk, hvis barnet bliver en dreng.

– Jeg er bange for at få børn i fremtiden. Bange for, at det barn måske bliver en dreng, og bange for, at den dreng skal vokse op og blive kaldt potentiel voldtægtsforbryder, skriver Emilie Karlsson, der mener, at feminismen har skabt en overdreven frygt for voldtægt.

– Jeg tænker, at hvis man er så bange for mænd, så bør man blive hjemme eller kontakte en psykolog. Hvis du ikke kan gå uden for døren uden at være bange for at blive voldtaget, så er det dig, der er noget galt med, ikke dem rundt om dig, skriver hun.

Indlægget afslutter Emilie Karlsson med at understrege, at mænd og kvinder ikke er ens.

– Vi er født forskellige med forskellige kroppe, og der kommer aldrig til at være 100 procent ligestilling mellem kønnene, uanset om man vil det eller ej, skriver hun.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview