Kvindelige fodboldspillere i lingeri skal tackle ligelønnen

Foto: Facebook.com/lflunitedkingdom.
I den gode sags tjeneste. Foto: Facebook.com/lflunitedkingdom.

‘Lingeri-liga’ vil øge interessen for kvindefodbold og mindske lønforskellen mellem mandlige og kvindelige fodboldspillere, mener britisk fodboldorganisation.

Ny engelsk fodboldorganisation vil starte en liga for kvinder, hvor holdene skal spille iført lingeri. Organisationen, Lingerie Football League UK, fortæller på sin hjemmeside, at den kæmper for ligestilling.

»Lingerie Football League UK (LFL UK) is a new organisation, playing football and fighting for gender equality», skriver organisationen.

Kræver ligeløn på grønsværen

LFL UK mener, at kvindelige fodboldspillere fortjener den samme løn som mandlige. De træner lige så hårdt og er lige så dedikerede til spillet, og derfor bør de aflønnes på lige fod med deres mandlige kolleger.

»LFL UK believe that the beautiful game needs to face up to the ugly inequality of the huge gender wage gap. Women train as hard as men, women are as dedicated to the beautiful game as men so women should enjoy the same rewards«, skriver organisationen.

Foto: Facebook.com/lflunitedkingdom.
Er fodbold i lingeri vejen til ligeløn for kvindelige fodboldsspillere? Foto: Facebook.com/lflunitedkingdom.

Vil skabe større interesse for kvindefodbold

Ifølge LFL UK vil den nye liga skabe en fodboldrevolution i Storbritannien. De letpåklædte kvindelige spillere vil gøre det lettere at fylde stadions, og interessen for kvindefodbold vil stige.

»LFL UK plan to bring about a football revolution in the United Kingdom, by playing in lingerie. LFL UK will increase public interest in women’s football so that women’s teams can play to packed stadiums, just like the elite men’s football teams«, skriver organisationen.

Foto: Facebook.com/lflunitedkingdom.
Spillerne fra Salford University nøjedes med traditionelt fodboldtøj. Foto: Facebook.com/lflunitedkingdom.

Lingerie Football League er for kort tid siden gået i gang med at sprede sit budskab, og det er uvist, hvornår ligaen kan være etableret. En turnering med samme navn er kendt fra USA, hvor kvinder siden 2004 har spillet den amerikanske udgave af fodbold iført lingeri.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

4 thoughts on “Kvindelige fodboldspillere i lingeri skal tackle ligelønnen

 • 3. januar 2016 kl. 11:04
  Permalink

  Sjovt, at så mange kvinder på den ene side brokker sig over, at mænd ser dem som sexobjekter, og på samme tid skamløst markedsfører sig selv, netop på deres seksualitet.

  Svar
 • 3. januar 2016 kl. 12:37
  Permalink

  Tvivler, kvindefodbold trækker ikke så mange tilskuere fordi kvinder ikke er så meget til fodbolden, konkurrence er mere en mandeting hvilket er det sport er bygget op på, og derfor tiltrækker det bare flere mænd og derfor er der større chancer for at der er mandlige talenter inden for fodbold. Det fører til at underholdningsværdien (læs: konkurrenceværdien) er højere i den sportsgren og derfor indbringer flere penge, derfor er mandlige spillere betalt mere.

  Der er ligeledes i modelbranchen flere betalte kvinder end mænd og hvis jeg husker rigtigt er den bedst betalte mand i modelbranchen betalt 5 gange mindre end den bedst betalte kvinde.

  Svar
  • 4. januar 2016 kl. 18:40
   Permalink

   Jeg vil give dig helt ret Anders. Derimod tror jeg ikke at konkurrence generel er en mandting, men derimod at fodbold tiltrækker flere mænd end kvinder. Nogen kvinder har bare andre interesser som de konkurrerer indenfor.

   De vil simpelthen opnå ligestilling ved at spille i undertøj for derved at tiltrække et mandligt publikum, som derved skal sikre dem samme løn? Er det bare mig eller virker det lidt som selvmål?

   Svar
 • 5. januar 2016 kl. 14:25
  Permalink

  Så må vi jo heller ikke glemme at pigemål tæller dobbelt

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *