Kvinder føler sig oftere krænkede af ufrivillig berøring

Ny undersøgelse gennemført af TNS Gallup for Berlingske viser, at mænd og kvinder reagerer forskelligt på ufrivillig berøring i nattelivet. Billede: Arkivfoto.
Ny undersøgelse gennemført af TNS Gallup for Berlingske viser, at mænd og kvinder reagerer forskelligt på ufrivillig berøring i nattelivet. Billede: Arkivfoto.

Når mænd udsættes for ufrivillig berøring i nattelivet er de ligeglade og synes, at det er sjovt. Kvinder bliver irriterede og føler sig krænkede.

En uventet hånd på ballerne opfattes meget forskelligt af mænd og kvinder.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af TNS Gallup for Berlingske baseret på webinterview med 688 repræsentativt udvalgte danskere i alderen 18 til 35.

Markante kønsforskelle

Et af undersøgelsens spørgsmål lyder: »Hvilken følelse du har, når du oplever ufrivillig berøring i nattelivet?», og til det svarer blot 6 procent af de adspurgte mænd, at de føler sig krænkede, mens hele 48 procent af kvinderne erklærer sig enige i det svar.

Endnu større forskel er der i forhold til at føle sig irriteret over den ufrivillige berøring. Det svarer 70 procent af de adspurgte kvinder, at de gør, mens blot 13 procent af mændene angiver, at de reagerer med irritation.

Omvendt forholder det sig i forhold til svarene »Jeg er ligeglad« og »Jeg synes, det er sjovt«. Her er mændene klart foran kvinderne med henholdvis 45 procent – 17 procent (ligeglad) og 48 procent – 2 procent (sjovt).

Undersøgelsen viser desuden, at 18 procent af de adspurgte mænd og 57 procent af de adspurgte kvinder har oplevet ufrivilligt berøring i nattelivet. Det fremgår ikke af Berlingskes omtale af undersøgelsen, hvad tidsperspektivet er.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

One thought on “Kvinder føler sig oftere krænkede af ufrivillig berøring

  • 6. september 2019 kl. 00:27
    Permalink

    Jeg må sige så diskriminerede kvinder er og har været må manden gribe i egen bare oplære at ikke behandle andre mennesker ringere men når opførelsen er så dårlig over for os vad skal vi med jer det bliver en plage så behandl andre som i selv vil blive behandlet. Så tror jeg problemet er løst ik

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *