13. juli, 2024

KVINFO afviser at markere International Men’s Day: De færreste kender dagen, lyder begrundelsen

De færreste danskere ved, at det i morgen er International Men’s Day, og derfor er der ingen grund til at markere dagen, mener det danske center for køn, ligestilling og mangfoldighed, KVINFO. Billede: Direktør for KVINFO, Henriette Laursen, fotograf: Steen Brogaard/screenshot fra KVINFO’s Facebook-side/plakat fra internationalmensday.com.

Danmarks videns- og udviklingscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed, KVINFO, vil ikke markere den internationale mandedag, Men’s Day, i morgen.

I morgen, den 19. november, er det International Men’s Day, international mandedag.

Dagen markerer, at mænd og deres problemer også skal tages alvorligt og sætter blandt andet fokus på, at mænd dør tidligere end kvinder, oftere begår selvmord end kvinder, oftere kommer ud for arbejdsulykker end kvinder og oftere dør i krige end kvinder.

KVINFO afviser at markere International Men’s Day

International Men’s Day fejres af ligestillingsorganisationer i mere end 80 lands i verden, herunder Irland, England, Holland og Italien, men i Danmark kommer det ikke til at ske.

Det danske center for køn, ligestilling og mangfoldighed, KVINFO, har nemlig afvist at markere dagen. En beslutning, KVINFO begrunder med, at kun få kender til International Men’s Day.

–  Vi er helt bevidste om, at mænd også har ligestillingsproblemer, indleder ligestillingscentret i et svar på Facebook.

– På verdensplan kan de dog ikke sammenlignes med kvinders, hvilket også afspejler sig i, at 8. marts er en internationalt anerkendt festdag for kvinders rettigheder, mens de færreste kender til 19. november, fortsætter KVINFO.

– KVINFO bruger bevidst den opmærksomhed, der er omkring 8. marts til at sætte ligestillingsproblemer på dagsordenen, tilføjer det danske center for køn, ligestilling og mangfoldighed.

En Facebook-bruger spørger i en kommentar, om det manglende kendskab til dagen ikke omvendt bør opfattes som et argument for at fejre den. Et spørgsmål, KVINFO foreløbig ikke har svaret på.

Theresa May: Alvorlige problemer

Storbritanniens premierminister, Theresa May, gjorde sidste år i et brev op til dagen opmærksom på, at hun støtter et øget fokus på mænds problemer

– Jeg anerkender de vigtige emner, denne dag forsøger at sætte fokus på, herunder mænds sundhed, mænds selvmordsrater og drenges underpræsteren i skolerne. Disse er alvorlige problemer, som skal adresseres på en gennemtænkt måde, lød det fra premierministeren.

En tilsvarende anerkendelse af mænds udfordringer kommer de danske mænd altså ikke til at høre fra KVINFO’s direktør, Henriette Laursen, i morgen.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview