Ligestillingsministeren kritiseres for abortmodstandersammenligning

Ligestillingsminister Trine Bramsen ved mødet i Europa-Udvalget. Billede: Screenshot, video, Venstre på Facebook.

Ligestillingsminister Trine Bramsen (S) er kommet i modvind efter parallel mellem abortmodstand og nej til kvindekvoter i bestyrelser.

Det har skabt røre og kritik, at ligestillingsminister Trine Bramsen ved et møde i Folketingets Europa-Udvalg torsdag eftermiddag sammenlignede Venstre og Konservative med polske abortmodstandere, fordi de borgerlige partier ikke er tilhængere af kvindekvoter i bestyrelser.

– Når man ikke træffer et valg, så træffer man også et valg. Og der må jeg bare konstatere helt stilfærdigt, at så vælger Venstre og Konservative jo så bare at stille sig sammen med nogle lande i Europa, der lige nu er ved på ligestillingsområdet at lave forbud mod abort. Og som på ligestillingsområdet trækker i en helt anden retning. Og det er jo også bare et valg at stille sig sammen med de lande, sagde Trine Bramsen ved mødet.

Venstre har delt denne optagelse fra mødet på sin officielle Facebook-side, hvortil partiet blandt andet skriver, at ligestillingsministerens udtalelse er »et nyt lavpunkt for Danmarks magtarrogante regering!«

Hvad bilder hun sig ind?

Sammenligningen har fået flere borgerlige politikere til i skarpe vendinger at tage afstand fra ministerens udtalelse.

– Lavpunkt for landets nye ligestillingsminister. Hvis man er imod, at staten med tvang dikterer kvindekvoter i private virksomheder, så er man ifølge Trine Bramsen på linje med polske abortmodstandere. Ualmindeligt lavt og usympatisk. Hæv niveauet, minister, skriver Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, på Twitter.

– Det er simpelthen så groft! Trine Bramsen sætter Venstre og Konservative i bås med polske abortmodstandere, fordi vi ikke ønsker kvoter for kvinder i bestyrelser. Hvad bilder hun sig ind? skriver Løhdes partifælle Jan E. Jørgensen, der er folketingsmedlem og viceborgmester på Frederiksberg, samme sted.

– Hvad i al verden bilder du dig ind, Trine Bramsen. Er det sådan, du samarbejder med ordførerne fra de borgerlige partier? Det er heftige beskyldninger man skal lægge øre til fra den nytiltrådte minister. At sammenligne os med fanatiske abortmodstandere. Jeg er rystet! skriver Det Konservative Folkepartis ligestillingsordfører, Birgitte Bergman, ligeledes på Twitter.

Også tidligere socialminister og nuværende borgmester i Helsingør, Benedikte Kiær, kritiserer Trine Bramsen på det sociale medie. Ifølge den konservative politiker bør Trine Bramsen undskylde sine udtalelser.

– Av av! Godt råd til Trine Bramsen – det er her man skynder sig at sige UNDSKYLD! Helt uden for nummer, at sammenligne Venstre og Konservative med polske abortmodstandere, fordi de to partier ikke vil støtte regeringens forslag til at få flere kvinder i bestyrelserne, skriver Benedikte Kiær.

Trine Bramsen: Overhovedet ikke det, der blev sagt

Ligestillingsministeren er uenig i, at hun har sagt, hvad hun har sagt. Det skriver hun på Twitter i en kommentar til historien, som er bragt af A4 Medier. I sit tweet om artiklen skriver A4 Medier:

– Venstre og Konservative er på linje med polske abortmodstandere, når de er imod et EU-direktiv om flere kvinder i bestyrelser. Det sagde Trine Bramsen på et møde i Folketingets Europa-Udvalg.

Hertil svarer ligestillingsministeren:

– Det var da overhovedet ikke det der blev sagt. Hvorfor fordreje så voldsomt? Det der blev sagt var, at de pågældende partier nu i EU står med de lande på ligestillingsområdet der er imod abort. Eks. Ungarn og Polen.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *