23. februar, 2024

Mogens Jensen ny ligestillingsminister

Mogens Jensen (S) er i dag blev udnævnt til ligestillingsminister. Han ses her ved et arrangement i Nordisk Råd i Stockholm i 2009. Billede: Magnus Fröderberg, Wikimedia Commons.

»Rigtige mænd er feminister«, mener Danmarks nye ligestillingsminister, 55-årige Mogens Jensen (S).

Tidligere fagforeningsmand og mangeårigt medlem af Folketinget for Socialdemokratiet Mogens Jensen er i dag blevet udnævnt til minister for fødevarer, fiskeri, nordisk samarbejde og ligestilling.

Mogens Jensen, der er opvokset på Mors i Nordjylland, er med sine 55 år den ældste af den nye regerings i alt 20 ministre og en af i alt 13 mænd på ministerholdet, der har en kønsfordeling på 65 procent mænd og 35 procent kvinder.

Rigtige mænd er feminister

Mogens Jensen har tidligere markeret sin holdning til ligestilling. Det skete blandt andet i 2014, hvor han på Twitter gjorde klart, at man kun er rigtig mand, hvis man er feminist.

»Rigtige mænd er feminister. @manusareen og jeg bakker op om FNs #HeForShe kampagne for #ligestilling i verden«, skrev han på det sociale medie.

Forsvarede KVINFO

I 2017 meldte Mogens Jensen igen klart ud, da han i skarpe vendinger kritiserede daværende kulturminister Mette Bocks (LA) beslutning om at lukke KVINFO’s bibliotek.

Socialdemokraten kaldte kulturministeren samt den daværende ligestillingsminister, Karen Ellemann (V), i samråd om sagen, som ifølge Mogens Jensen var ideologisk motiveret.

»Jeg glæder mig til at se, hvilken form for evaluering af KVINFO’s biblioteksarbejde, der ligger bag beslutningen. Det kan også give et grundlag for, om folketingets partier synes, det er rimeligt at smadre KVINFO’s mangeårige arbejde for kvinders ligestilling«, sagde han til Altinget og tilføjede:

»Det er meget svært at tro på, at der er tale om biblioteksfaglige overvejelser. I mine øjne er det et meget tydeligt ideologisk rettet angreb mod KVINFO og ligestillingskampen i det hele taget.«

Mogens Jensen har været næstformand i Socialdemokratiet siden 2012. Ved folketingsvalget den 5. juni 2019 fik han 6.961 personlige stemmer.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview