14. juli, 2024

Norsk cykelchef håner Brian Holm for ‘kyssepige’-udtalelser: Mandschauvinistisk og gammeldags

Brian Holm (th.) mener ikke, der er grund til at stoppe med at bruge ‘kyssepiger’ i internationale cykelløb. Det gør præsidenten for Norges Cykelforbund, Harald Tiedemann Hansen (tv.) til gengæld. Billede: Wikipedia, fotograf: Jarvin Jarle Vines/Wikimedia Commons, fotograf: Lisa Risager.

Præsidenten for det norske cykelforbund, Harald Tiedemann Hansen, har kun latter til overs for Brian Holms kritik af Vueltaens farvel til ‘kyssepiger’.

Det var en vred Brian Holm, der i går udtalte sig til medierne om sin holdning til, at Vueltaen har droppet de såkaldte ‘kyssepiger’, der traditionelt giver vinderne et kindkys på podiet efter etaperne.

– Det er selvfølgelig Norges fejl, at podiedamerne forsvinder, indledte den tidligere cykelrytter ifølge norske NRK, skriver Ekstra Bladet.

– Det var dem, der startede det. Det var dem, der fandt på, at det var sexistisk, og at det var at udstille kvinderne, fortsatte han og tilføjede:

– Ikke engang svenskerne kan finde på sådan noget skidt, og hvis der er nogen, der er idioter, så er det svenskerne. De har ikke engang cykelløb

Og kritikken fra den rasende Quick-Step Floors-chef stoppede ikke der.

– Norge er som en saudiarabisk oliestat, hvor man ikke skal vise sig frem. Her skal de have burka på. Skal vi også droppe champagnen på podiet, sagdeBrian Holm.

– Nej, jeg synes ikke om tiltaget. Nordmændene er nogle skiderikker, afsluttede han.

Mandschauvinistisk og gammeldags

Kritikken af Norges rolle i sagen preller imidlertid fuldstændig af på den øverste chef i norsk cykelsport, Harald Tiedemann Hansen.

Det fortæller norske NRK.

– Jeg synes, det er helt fantastisk, hvis det er sådan, at Brian Holm er irriteret over, at ‘podiedamer’ forsvinder fra internationale cykelløb, siger han grinende.

– Jeg synes, det fremstår både mandschauvinistisk og gammeldags, fortsætter den norske cykelchef.

– ‘Podiedamer’ er en uting, som har eksisteret alt for længe. Vi måtte slet og ret gå bort fra det, understreger Harald Tiedemann Hansen.

Kurt Asle Arvesen enig med Brian Holm

Brian Holm står ikke alene med sin kritik af cykelsportens farvel til den festlige tradition med ‘kyssepiger’ på podiet.

Da det norske cykelforbund i april meldte ud, at VM i Oslo til september bliver uden kindkys til vinderne, reagerede den tidligere Bjarne Riis-rytter Kurt Asle Arvesen ligeledes med undren og foragt.

– Jeg synes, ​​at debatten er helt væk, sagde den tidligere Tour de France og Giro d’Italia-etapevinder, som ifølge BT kaldte beslutningen et udtryk for »politisk korrekthed«.

– Mange kvinder har fået en karriere efter at have modtaget mulighed for, at blive set på TV som præmiepige. Mange af dem gør et stort stykke arbejde udover det, og flere af dem lever faktisk af at være præmiepiger, fortsatte Kurt Asle Arvesen.

– Jeg blev ikke fornærmet over det, og oplevede også, at det var frivilligt fra de kvinder, der gjorde det, afsluttede han ifølge BT over for norske Adresseavisen.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview