Ligestillingsnyt

Nu advarer politiet Malmøs kvinder: Gå to og to eller i grupper

Politiet i Malmø advarer kvinder mod at færdes alene, efter en blot 17-årig pige blev udsat for en usædvanligt grov overfaldsvoldtægt natten til lørdag. Billede: Wikimedia Commons, fotograf: Greg.

Weekendens særdeles grove voldtægt af en blot 17-årig pige får politiet i Malmø til at advare byens kvinder mod at færdes alene.

Opdateret 17/12/2017, 20:50.

Natten til lørdag blev en 17-årig pige udsat for en yderst grov overfaldsvoldtægt i Sofienlund-kvarteret i den sydlige del af det centrale Malmø.

Selv om overfaldsvoldtægten var den tredje på en måned, afviste Malmø Politi i første omgang at advare byens kvinder.

– Så lægger man ansvaret over på offeret, og det sender de forkerte signaler. Man behøver ikke holde sig fra pladser eller blive hjemme, sagde pressetalsmand for Malmø Politi, Kim Hild, lørdag til SVT.

Gå ikke alene

Den holdning har Malmø Politi ikke længere.

– Jeg vil sige, at man bør være ekstra forsigtig og måske ikke gå ud alene, før vi har klarlagt, hvad der er sket, siger gruppechef ved udredninger af seksualforbrydelser i Malmø, Anders Nilsson i dag til SVT Nyheter Skåne.

– Disse predatorer går efter kvinder, der færdes alene i det offentlige rum. Man bør måske ikke gå alene i bælgmørke områder. Skal man være ude, kan man gå to og to eller i grupper, uddyber han.

Har ikke set så grov en voldtægt i 35 år

Politiet vil ikke gå i detaljer, men fortæller, at den 17-årige pige er blevet udsat for »særdeles grov vold«, og at gerningsmændene har udvist usædvanlig hensynsløshed.

– Flere af os har været politibetjente længe, jeg selv i 35 år, og vi har ikke været med til noget som det her tidligere, siger Mats Attin fra Malmø Politi til SVT Nyheter Skåne.

– Man har virkelig passeret en grænse. Det er en meget unormal behandling, tilføjer han.

Rygter om tændvæske

På de sociale medier florerer rygter om, at gerningsmændene efter voldtægten overhældte den 17-årige pige med tændvæske og satte ild til hende.

– Passer det, at gerningsmanden bag den torturlignende gruppevoldtægt i Malmø sprøjtede tændvæske på pigen og antændte den?, spørger eksempelvis Jenny Sonesson, der er lederskribent på Göteborgs-Posten, på Facebook.

Rygterne får flere til at pege på, at overfaldet kan være æresrelateret. Det skal dog understreges, at der er tale om spekulationer.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *