Ligestillingsnyt

Nu kan du købe antivoldtægtsshorts til løbeturen

Prisen for antivoldtægtsshortsene er godt 1.100 kroner parret. Billede: Safeshorts.eu/promovideo.

Tysk iværksætter har sat antivoldtægtsshorts med lås og alarm i produktion. De første 150 par blev solgt på et øjeblik.

Tyske Sandra Seilz står bag virksomheden Safe Shorts, der netop har lanceret antivoldtægtsshorts til kvinder.

Idéen til shortsene fik Seilz, efter hun blev udsat for et overgreb på en løbetur i skoven, og foreløbig er interessen for de beskyttende løbeshorts stor. Safe Shorts satte for nylig de første 150 par til salg og måtte kort efter melde alt udsolgt.

Det fortæller britiske express.co.uk.

Shortsene, som ses nedenfor, beskytter kvinden ved at være umulige at få op og ved udsende en høj alarm på 130 dB, hvis nogen alligevel forsøger. De er lavet af samme materiale som skudsikre veste og skal skæres op, når først de er på, hvis man ikke har nøglen.

Over 1.000 kroner stykket

Prisen for antivoldtægtsshortsene er €149 parret, hvilket svarer til 1.107 danske kroner. Shortsene kan købes på Safe Shorts’ hjemmeside, hvor man også kan læse mere om, hvordan man ifører sig og anvender shortsene.

Sandra Seilz fortæller, at Safe Shorts allerede har modtaget ordrer fra Japan, Finland, Sverige, Italien, Taiwan og USA. Videre siger hun, at virksomheden har planer om at udvikle almindelige bukser med samme beskyttelsesfunktion.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

One thought on “Nu kan du købe antivoldtægtsshorts til løbeturen

  • Bedre anti-voldtægts værktøj.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *