17. juli, 2024

Ny direktør svigter løfte om ny kurs: KVINFO interesserer sig fortsat mest for kvinder

Blot tre procent af opslagene på KVINFO’s Facebook-side handler om mænd, viser ny optælling. Billede: Egen grafik/KVINFO-direktør Henriette Laursen, fotograf: Steen Brogaard.

»Vi er ikke kun en institution for kvinder«, sagde KVINFO-direktør Henriette Laursen i april. Siden har KVINFO lavet 29 opslag om kvinder og to om mænd.

Da Henriette Laursen den 21. april i år tiltrådte som ny direktør for Danmarks videns- og udviklingscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed, KVINFO, var det med løftet om at sætte større fokus på mænd.

– Det ligger mig på sinde, at k’et i Kvinfo står for ’køn’. Selv om det hedder Kvinfo, så står navnet for ’køn, viden, information og forskning’, sagde hun til Information kort efter sin tiltrædelse.

– De fleste kender jo til kvindernes udfordringer, hvorimod der måske er mindre fokus på f.eks. mænds overrepræsentation i kriminalitets- og selvmordsstatistikker, fortsatte Henriette Laursen og tilføjede, at KVINFO er sat i verden for at varetage begge køns interesser.

– Vi er ikke kun en institution for kvinder, understregede den nyslåede KVINFO-direktør.

Ligner en institution kun for kvinder

Det er godt tre en halv måned siden nu, og direktørens løfte er mildt sagt ikke blevet indfriet. I hvert fald ikke bedømt på KVINFO’s aktiviteter på Facebook.

Det viser en optælling af KVINFO’s opslag fra og med Henriette Laursens ansættelse den 21. april til og med den 4. august.

Ifølge optællingen har KVINFO i perioden lavet i alt 74 opslag, hvoraf de 29 handler om kvinder, 23 handler om KVINFO’s aktiviteter, 14 handler om flere køn, seks handler om andet og blot to handler om mænd.

Figur 1: KVINFO’s opslag på Facebook i perioden 21. april-4.august 2017. Billede: Egen grafik.

Omregnet til procenter betyder det, at 39 procent af opslagene handler om kvinder, 31 procent om KVINFO’s aktiviteter, 19 procent om flere køn, otte procent om andet og blot tre procent om mænd.

Figur 2: KVINFO’s opslag på Facebook i perioden 21. april-4.august 2017. Billede: Egen grafik.

Tallene kan også udtrykkes således: Hver gang KVINFO laver ét opslag om mænd, laver organisationen i runde tal 14 opslag om kvinder, 12 om sig selv, syv om flere køn og tre om andet.

1:37

Som optællingen viser, handler blot ét af 37 opslag hos KVINFO om mænd.

Det står i skærende kontrast til Henriette Laursens udtalelser i april, og Reelligestilling.dk har på baggrund af tallene kontaktet KVINFO for at få en kommentar fra KVINFO’s direktør.

Henriette Laursens svar vil blive bragt i en selvstændig artikel.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview