21. april, 2024

Otte pladser på Frederiksberg opkaldes efter markante kvinder

Otte pladser langs Den Grønne Sti skal opkaldes efter kvinder med tilknytning til Frederiksberg. Billede: Flickr.com/malouette.

Helle Virkner og syv andre kvinder får pladser opkaldt efter sig på Frederiksberg.

En næsten enig kommunalbestyrelse har besluttet at opkalde otte pladser på Frederiksberg efter markante kvinder med tilknytning til kommunen.

Kun Alternativet modsatte sig beslutningen, som blev stemt igennem med 24 stemmer for og 1 imod.

Alternativet begrundede sin modstand med, at partiet ikke var »tilfreds med hverken placeringen eller omfanget af kvindenavne langs Den Grønne Sti«.

Langs Den Grønne Sti

Netop cykelstien Den Grønne Sti bliver hjemsted for de otte små pladser, hvis placeringer kan ses her.

De otte kvinder, som får pladser opkaldt efter sig, er Lis Møller, Clara Munck, Louise Conring, Nathalie Lind, Helle Virkner, Bodil Koch, Karen Ankersted og Helle Gotved.

Hos FrederiksbergLIV kan man i en artikel om de nye pladser læse mere om de otte kvinder.

Ikke udelt begejstring

På FrederiksbergLIVs Facebook-side vælter det ikke ind med kommentarer til nyheden om de nye kvindepladser.

Men blandt dem, der har kommenteret, er de fleste positive.

– Så fortjent. Frederiksberg er en skøn kommune har boet der i mange år, skriver en.

Det er dog ikke alle, der jubler betingelsesløst. I en kritisk kommentar skriver en af sidens følgere, at de otte pladser ikke har meget med pladser at gøre.

– Det er godt nok nogle »ikke-pladser« der er valgt. Og ikke noget som særlig mange vil betragte som en plads, men mere som »på hjørnet af«, skriver hun.

– Fx får Lis Møller mere eller mindre et hundetoilet: Langs ‘Den grønne sti’ ved Roskildevej/Dalgas Boulevard. Clara Muncks Plads – aka butikstorvet foran Netto: Langs ‘Den grønne sti’ ved Roskildevej/Borgmester Fischers Vej, fortsætter hun.

– Men det siger lidt om hvordan man så har valgt at betragte kvinder på Frederiksberg…»Kvinde, kend din plads…!«: På et sekundært hjørne som ingen tidligere har betragtet som en plads, afslutter hun.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview