13. juni, 2024

Pernille Skipper: Frikadeller i børnehaver giver ikke kvinder frihed

Pernille_Skipper_Enhedslisten_landsmoede_kvinder_ligestilling_frikadeller
Pernille Skipper holdt i dag sin første tale som politisk ordfører på Enhedslistens årsmøde. I talen kom hun blandt andet ind på børnehavefrikadellers ligestillingspotentiale. Billede: Arkivfoto/TV2News.

Enhedslistens nye politiske ordfører, Pernille Skipper, langer ud efter Dansk Folkeparti i tale ved Enhedslistens årsmøde.

Enhedslisten holder årsmøde netop nu, og partiets nye politiske ordfører, Pernille Skipper, har netop holdt sin tale.

I talen kom Skipper blandt andet ind på Enhedslistens nye udspil, som handler om at sikre flere rettigheder til voldsramte kvinder.

– Hvis man på grund af gensidig forsørgerpligt ikke kan få sine egne penge eller et sted at bo, hvis det såkaldt moderne kontanthjælpsloft betyder, at enlige mødre uden arbejde ikke kan give mad til deres børn, hvis man er dybt afhængig af andre for at overleve, ja, så stiger risikoen altså for, at man aldrig siger fra over for en kontrollerende familie, eller at man aldrig forlader den voldelige mand, eller måske endda at man vender tilbage, når man først har taget skridtet, sagde Skipper og tilføjede til stor glæde blandt årsmødets deltagere:

– Det burde da være logik for både burhøns og Dansk Folkeparti.

Da klapsavlerne var stilnet af, fortsatte Skipper sin tale med at fastslå, at ligestilling også er en kamp for venstrefløjen.

– Og derfor er ligestilling også en venstreorienteret kamp. De samfundsforandringer, vi kæmper for, er netop de forandringer, der giver kvinder – med eller uden minoritetsbaggrund – frihed og uafhængighed. Og så kan højrefløjen køre deres spin om danske værdier, sagde hun, igen til glæde for forsamlingen.

Herefter afsluttede den nye ordfører ligestillingsdelen af sin tale med en sidste hilsen til Dansk Folkeparti.

– Kære Kristian Thulesen Dahl og alle jer andre: Der er ingen kvinder, der kommer ud af et voldeligt ægteskab ved, at deres børn bliver tvunget til at spise frikadeller i børnehaven. Ingen, fastslog hun.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview