23. februar, 2024

Politiet til unge: Send live-video på Facebook med omtanke

2016-04-25_153412
Dansk politi advarer unge mod Facebooks nye funktion, der gør det muligt at sende live-video. Advarslen kommer to uger efter, at norsk politi advarede mod funktionen.

For to uger siden advarede norsk politi unge mod Facebooks nye live-video-funktion. Nu gør dansk politi det samme.

Live-video er det sidste nye på Facebook, og især de unge har taget funktionen til sig. Men de direkte optagelser, som efterfølgende bliver til videoer, kan føre til mobning og sexchikane, advarer politiet.

»Vores kolleger i norsk politi har oplevet, at norske unge sender live-videoer af dem selv til Facebook-grupper og i den forbindelse bliver udsat for mobning og/eller sexchikane i kommentarsporet«, skriver politiet i en opdatering, som du kan se nederst i artiklen.

»Vi har endnu ikke set eksempler på dette i Danmark – og sådan skulle det helst fortsætte. Vi skal derfor igen opfordre til, at du altid overvejer grundigt, hvad du deler med andre på Facebook, Instagram, Snapchat og andre steder på nettet. Hvis du er forælder, så tag snakken med dit barn«, afslutter politiet.

En gentagelse af norsk politis advarsel

Politiet i Norge var for to uger siden ude med en tilsvarende advarsel mod den nye funktion. Det skete, fordi norsk politi havde iagttaget, at især unge piger sendte live-videoer fra deres soveværelser.

– I slutningen af sidste uge begyndte der at dukke live-videoer op af unge piger i begyndelsen af teenageårene på forskellige ungdomsgrupper på Facebook. Nogle af grupperne har flere tusind medlemmer, og alle har mulighed for at se og kommentere direkte på videoerne, sagde Kari-Janne Lid, leder ved afsnit for seksualforbrydelser i Oslo politidistrikt, på det tidspunkt til norske VG.

Lid påpegede samtidig, at fænomenet er kendt fra andre forummer på nettet, men at det er nyt på Facebook, hvor trenden ifølge politilederen ser ud til at eksplodere.

Vi forventer seksuelle overgreb

I sin advarsel til de unge var det norske politi mere direkte end det danske.

– Vi har foreløbig ikke modtaget anmeldelser om seksuelle overgreb, men vi forventer, at det snart vil ske, skrev norsk politi ifølge TV2 på Facebook i sin advarsel.

– Tag en snak med de unge. De har et andet forhold til mobiltelefoner og deling, end vi voksne har, lød deres opfordring.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview