28. februar, 2024

Politiken om kvinders indtjeningsdominans i badminton: »Den totale ligestilling«

Kvinder dominerer liste over indtjening i professionel badminton. For Politiken er det tegn på, at »den totale ligestilling« er indført i den populære ketsjersport. Billede: Screenshot, Politiken.dk/arkivfoto.

»Kvinder dominerer badmintons pengeliste i 2017«, skriver Politiken. Det betyder, at »den totale ligestilling« er indført i badminton, konkluderer avisen.

En nyligt offentliggjort liste over badmintonspilleres indtjening ved turneringer under Det Internationale Badmintonforbund, BWF, er i toppen domineret af kvindelige spillere.

De tre mest indtjenende spillere er således kvinder, mens man skal helt ned på niendepladsen for at finde Danmarks mandlige verdensmester, Viktor Axelsen.

Den totale ligestilling

Hos Politiken hilses den skæve fordeling af præmiepengene velkommen.

Under overskriften ‘Kvinder dominerer badmintons pengeliste i 2017’ fortæller avisen, at den kvindelige dominans på indtjeningssiden er udtryk for »den totale ligestilling«.

– Mens den totale ligestilling inden for præmiepenge i mange sportsgrene fortsat halter, så er det indført i badminton, skriver Politiken.

Screenshot, Politiken.dk.

Artiklen stammer fra Ritzau, men beslutningen om at udlægge kvindedominansen på indtjeningslisten som »den totale ligestilling« har Politiken selv truffet.

Det fremgår ved sammenligning med Jyllands-Postens artikel om samme emne, der ikke anvender udtrykket.

Listen over de 50 mest indtjenende badmintonspillere i 2017 er lavet af badmintonsiden badzine.net. Listen inkluderer ikke alternative indtjeningskilder som sponsorater med videre.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview