23. juni, 2024

Professor bortvist fra universitet: Kritiserede politisk korrekthed

Professor Michael Rectenwald er bortvist fra New York University resten af efterårssemestret, efter det er kommet frem, at han har kritiseret blandt andet 'safe spaces' og 'trigger warnings' på Twitter. Rectenwald ses her i debat ved en tidligere lejlighed. Billede: Vimeo.
Professor Michael Rectenwald er bortvist fra New York University resten af efterårssemestret, efter det er kommet frem, at han har kritiseret blandt andet ‘safe spaces’ og ‘trigger warnings’ på Twitter. Rectenwald ses her i debat ved en tidligere lejlighed. Billede: Vimeo.

New York: Professor Michael Rectenwald er bortvist fra New York University resten af året for at kritisere ‘safe spaces’ og ‘trigger warnings’ på Twitter.

– Tag hjem, og vis dig ikke igen resten af semestret.

Nogenlunde sådan lød beskeden til 57-årige Michael Rectenwald, der er professor i Liberal Studies på New York University, da han onsdag var indkaldt til et møde med fakultetets ledelse og en HR-repræsentant.

Ved mødet fik Rectenwald at vide, at han vil fortsætte med at modtage sin løn, men at han ikke er velkommen på universitetet på denne side af forårssemestret.

Det fortæller New York Post.

Kritiserede ‘safe spaces’ og ‘trigger warnings’ på Twitter

Årsagen til bortvisningen er angiveligt en række tweets, Rectenwald har skrevet.

Professoren lavede i september en anonym Twitter-profil, hvorfra han blandt andet har kritiseret ‘safe spaces’, ‘trigger warnings’ og senest de universiteter, der har udsendt vejledninger om, hvordan man skal klæde sig ud til halloweenfester, så man ikke kommer til at krænke nogen med sit kostume.

https://twitter.com/antipcnyuprof/status/788252598260342784

Profilen tiltrak sig opmærksomhed fra flere sider, og da Rectenwald sagde ja til at deltage i et interview med studenteravisen på universitetet, erkendte han, at det var ham, der stod bag de kritiske tweets.

– Min påstand er, at trigger warmings, safe spaces og opkald til bias-hotlines ikke er politisk korrekt. Det er vanvittigt, sagde han blandt andet til studenteravisen i interviewet, som blev bragt mandag.

Også den hvide, heteroseksuelle mands skyld udtalte Rectenwald sig om i interviewet.

– En cis, hvid, heteroseksuel mand som jeg er skyldig i noget. Jeg ved ikke hvad. Men jeg er fucking sikker på, at jeg er skyldig i det. Og jeg er fucking lav på den etiske totempæl, forstår du?, sagde han.

Herefter gik det stærkt.

Onsdag offentliggjorde en gruppe på 12 personer, kaldet Liberal Studies Diversity, Equity and Inclusion Working Group, som blandt andet tæller to ledere på New York University, et kritisk brev om Rectenwald i studenteravisen, og senere samme dag blev Rectenwald altså sendt hjem.

Frygter for sin karriere

Officielt siger New York University, at bortvisningen af Rectenwald intet har med hans kritik af politisk korrekthed at gøre.

Professoren selv er dog ikke i tvivl. Ved mødet onsdag satte ledelsen blandt andet spørgsmålstegn ved, om han var mentalt rask.

– De påstod, at de var bekymrende om mig, og at flere havde udtrykt bekymringer om min mentale sundhed, siger han til New York Post.

Den bortviste professor frygter, at hans karriere nu er slut.

– Jeg er bange for, at min akademiske karriere er forbi. Akademisk frihed: Den er god, så længe du ikke bruger den, afslutter han.

Relaterede artikler

Frygter sexistiske halloweenkostumer: Universitet tilbyder døgnåben krisehjælp

Hvem bliver den næste Tim Hunt?

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview