27. maj, 2024

Samtykkebaseret voldtægtslovgivning præsenteres 15.45

En ny voldtægtslov baseret på samtykke præsenteres i dag klokken 15.45. Det erfarer det socialdemokratiske netmedie Pio. Billede: Pixabay.com.
En ny voldtægtslov baseret på samtykke præsenteres i dag klokken 15.45. Det erfarer det socialdemokratiske netmedie Netavisen Pio. Billede: Pixabay.com.

Regeringen og støttepartierne er blevet enige om lovændring, erfarer socialdemokratisk medie. Fortalere for ændringer fejrer den allerede på Twitter.

Diskussionen om indførelse af samtykke i voldtægtslovgivningen har stået på i årevis, men nu skulle det være ganske vist: Loven bliver ændret, så sex uden samtykke fremover bliver betragtet som voldtægt.

Det erfarer det socialdemokratiske netmedie Netavisen Pio.

»Der er netop indgået forlig mellem regeringen og dets tre støttepartier De Radikale, SF og Enhedslisten om en samtykkebaseret voldtægts-lovgivning«, skriver Pio og tilføjer, at forliget vil blive præsenteret på et pressemøde i dag klokken 15.45.

Propperne springer

Blandt tilhængerne af samtykkebaseret voldtægtslovgivning tages der allerede nu hul på festen. Det sker ikke mindst på Twitter, hvor det ene tweet efter det andet fejrer den kommende lovændring.

Nedenfor ses et udpluk af fejringen.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview