13. juni, 2024

Sanne Søndergaard nægter at forsvare »sin egen virkelighed«

Sanne Søndergaard vil ikke konstant forsvare »sin egen virkelighed«. Billede: Pressefoto, sannesoendergaard.dk.

– Det er sjælsødelæggende at få frataget retten til egne følelser og oplevelser, skriver standupkomikeren, der støtter politikers navnløse sexismeanklager. 

Kan man have sin egen personlige virkelighed, som er lige så rigtig som resten af verdens?

Ja, mener standupkomiker Sanne Søndergaard, der i et opslag om den igangværende debat om kvindelige politikere og sexchikane ikke bare understreger, at hun har sin egen virkelighed, men samtidig påpeger, at hun ikke har tænkt sig at forsvare den over for nogen.

– Jeg vil IKKE være med til konstant at skulle forsvare min egen virkelighed!, skriver hun.

Søndergaard fremhæver, at man risikerer at blive kaldt en løgner, hvis man accepterer et bredere virkelighedsbegreb, og at det derfor giver god mening at holde fast i sit eget.

–  Det er sjælsødelæggende at få frataget retten til egne følelser og oplevelser. Ligesom det simpelthen er for hårdt hele tiden at finde sig i at blive kaldt en løgner, der måske/måske-ikke selv har lagt op til, hvad man nu engang har været ude for, skriver hun.

– Eller “påstår” at have været ude for. Det er nok bare mig, som er nærtagende jo…, tilføjer den blonde scenekunstner.

Mænd, der føler sig mistænkeliggjorte, er med garanti skyldige

Søndergaard giver i opslaget sin fulde støtte til den 22-årige socialdemokrat Sonja Maria Jensen, der i denne uge har været på alles læber efter sine udtalelser om at blive ‘klasket i røven’ af mandlige byrådsmedlemmer i Nyborg.

Og ifølge standupkomikeren er det ikke et problem, at Sonja Marie Jensen ikke har sat navn på anklagerne.

– At kalde sexisme ud er ikke en heksejagt for at isolere fire-fem sexister, som så kan skammes ud, og alle andre kan fortsætte som normalt. Sexisme er et system, som ALLE bidrager til, og derfor er det mere reglen end undtagelsen, at man som kvinde bliver mødt med sexisme i større eller mindre grad, skriver Søndergaard, der afslutter sit opslag med en verbal lussing til de mænd, der føler sig mistænkeliggjort at Sonja Marie Jensens navnløse anklager.

– Og alle dem, der føler sig hængt ud og mistænkeliggjort, fordi der ikke bliver nævnt navne… ja, de burde nok i stedet glæde sig over det faktum. For de står med garanti på listen!, skriver hun.

Sanne Søndergaards opslag kan ses herunder. Da Søndergaard har blokeret ganske mange mennesker fra sin Facebook-side bringes opslaget desuden som screenshot.

Screenshot, Sanne Søndergaard, Facebook.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview