14. april, 2024

Skal skolen lære drenge, at de er onde og forkerte?

Drenge i engelske skoler skal ‘omprogrammeres’, så de kan blive feminister. Drengene fortælles blandt andet om detaljer i voldtægter for at “mærke dem for livet”.

Det har ikke nået Danmark endnu. Men det er tæt på. I England undervises drenge flere steder i at forstå verden fra et feministisk udgangspunkt. De engelske drenges seksuelle adfærd skal “omprogrammeres”, så de passer til “en feministisk verden”, hedder det blandt andet i en rapport, fortæller The Telegraph.

Drenge lærer, hvordan de skal kæmpe for kvinders rettigheder

Programmerne på de enkelte skoler er forskellige. I Oxford arbejder en skole med programmet Good Lad (“God fyr”), der består af workshops, som enkelte drenge udpeges til at deltage i. I workshoppen lærer drengene om omfanget af sexisme og vold mod kvindelige studerende, og hvordan de skal kæmpe for kvinders rettigheder.

Drenge fortælles detaljer om voldtægter, der skal mærke dem for livet

Et andet program blev startet sidste efterår på en række skoler i London. Her satte to amerikanske kvinder sig for at omprogrammere teenagedrenges seksuelle adfærd, så drengene passer til en feministisk verden (“re-programme teenage boys’ sexual manners so they are fit for a feminist world”).

Ifølge en rapport sker omprogrammeringen ved først at slå fast over for drengene, at misogyni (kvindehad) er i fremdrift, hvorefter de to kvindelige undervisere fortæller drengene om faktiske overfald på kvinder i lokalområdet med brutal nøjagtighed ned i de mest ubehagelige detaljer. Rapporten konkluderer – ifølge The Telegraph med tilfredshed – at drengene ved undervisningens afslutning er mærkede for livet (“scarred for life”).

Drenge skal lære, at vold mod kvinder er mænds ansvar

Organisationen A CALL TO MEN UK deltager også i undervisning af drenge på engelske skoler. Den skriver følgende på sin hjemmeside:

“A CALL TO MEN UK believes that preventing violence against women and girls is primarily the responsibility of men. We re-educate through trainings (sic), workshops, presentations, school projects and community initiatives.”

Drenge skal gen-uddannes som feminister

Et tilsvarende formål har organisationen Great Men Value Women, som ifølge The Telegraph er drevet af en tro på, at unge mænd skal gen-uddannes som feminister – ikke bare for deres eget bedste, men også for kvinders (“driven by the belief that young men need to be re-educated as feminists – not just for their own good, but for women’s too”).

Skal skolen lære drenge, at de er onde og forkerte?

Programmerne på de engelske skoler er bekymrende. Det er vanskeligt at forestille sig, at de unge drenge ikke bliver påvirket af at få at vide, at der er noget galt med dem, og at de skal laves om for at blive velfungerende mennesker.

Mig bekendt findes programmer som de engelske ikke i Danmark. Og lad mig være den første til at modsætte mig, at vi nogensinde får den slags ideologisk manipulation af drenge i den danske folkeskole. Skolen skal ikke være en feministisk rugekasse.

I marts blev det i England vedtaget, at børn ned i 11-årsalderen skal have såkaldte “consent classes”, hvis topprioritet er “challenging notions of male sexual entitlement”.

Undervisningen skal ses “in the context of a society in which gender inequality is the norm… and girls and young women are subjected to high levels of harassment, abuse and violence – overwhelmingly from men and boys they know”.

Jeg har aldrig haft et ønske om at gå ind i politik. Men den dag, et lignende forslag vedtages i Danmark, bliver den dag, jeg får det.

Læs artiklen om de engelske programmer på The Telegraph.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview