14. april, 2024

Skidt med mændene: KVINFO-direktør bruger hele Folkemødet på kvinder og feminisme

KVINFO’s direktør, Henriette Laursen, deltager ved seks arrangementer på årets Folkemøde på Bornholm, heraf to, KVINFO selv afholder. Ikke ét af dem handler om mænds problemer. Billede: Screenshot, Youtube/Egen grafik.

KVINFO’s direktør, Henriette Laursen, deltager i seks arrangementer ved Folkemødet på Bornholm. Ingen af dem handler om mænd.

Som Danmarks videns- og udviklingscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed bør KVINFO interessere sig for både kvinder og mænds udfordringer.

Men noget tyder på, at KVINFO er betydeligt mere interesserede i kvinder end i mænd.

I hvert fald hvis man skal opfatte KVINFO-direktør Henriette Laursens Folkemøde-planer som en rettesnor for, hvor vigtige de to køn er for det skatteyderfinansierede videns- og udviklingscenter.

Ikke ét arrangement om mænd

KVINFO-direktøren startede ifølge KVINFO’s Facebook-side sit folkemøde i går med et arrangement om kvinder og slutter lørdag eftermiddag med et arrangement om kvinder.

I den mellemliggende periode deltager Henriette Laursen i yderligere fire arrangementer, hvoraf to er om kvinder, et er om feminisme og et er om ligestilling.

Direktørens fulde program ser således ud:

  • Torsdag, 16:30: ‘Hvad skal der til for at få flere kvinder i ledelse?’
  • Fredag, 17:00: ‘Folkefeministisk fredagsbar’
  • Lørdag, 12:00: ‘Folkeskolens ansvar for ligestilling’
  • Lørdag, 14.45: ‘Usynlighed i medierne’
  • Lørdag, 16.00: ‘Hvordan bliver udsatte kvinder finansministre i deres liv?’
  • Lørdag, 17:00: ‘Kvinde kend dit netværk’

KVINFO står selv bag de to første arrangementer, »Hvad skal der til for at få flere kvinder i ledelse?« og »Feministisk fredagsbar«, altså et om kvinder og et om feminisme.

Mænd står over for alvorlige problemer

KVINFO’s fravalg af arrangementer om mænd kommer på et tidspunkt, hvor de danske mænd står over for en lang række alvorlige problemer.

Mænd i Danmark dør i gennemsnit fire år før kvinder, begår tre gange så ofte selvmord, bliver oftere dræbt, bliver oftere udsat for vold og ender langt oftere som hjemløse.

Alle emner, der ligger inden for, hvad KVINFO beskæftiger sig med.

Men de danske mænd må altså foreløbig væbne sig med tålmodighed, hvis de håber på interesse fra Danmarks videns- og udviklingscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview